Anders i Sokołów gastronomiczna oprawa Gali Osobowość Roku Warmii i Mazur

Wydarzenia

Anders i Sokołów gastronomiczna oprawa Gali Osobowość Roku Warmii i Mazur

01 kwietnia 2015

30 marca w Filharmonii Warmińsko-Mazurskiej odbyła się Gala Osobowość Roku Warmii i Mazur 2014 organizowana przez Warmińsko-Mazurki Klub Biznesu. Hotel Anders w Starych Jabłonkach w partnerstwie z firmą Sokołów zadbał o gastronomiczną oprawę wydarzenia.

Tytuł „Osobowość Roku Warmii i Mazur” przyznawany jest przez Warmińsko-Mazurski Klubu Biznesu od 1994 r. Statuetka trafia do osób osobom spoza biznesu, które wyróżniły się na niwie kultury, nauki i działalności społecznej na rzecz rozwoju oraz promowania  regionu Warmii i Mazur. Tradycją stało się także  przyznawanie statuetki „Honorowa Osobowość Roku Warmii i Mazur” osobom, które wniosły niekwestionowany wkład w rozwój Polski. Do tej pory w poprzednich latach nagrodę odebrali m.in.: Elżbieta Bieńkowska, Jerzy Buzek, Zbigniew Religa czy Lech Wałęsa.

Gastronomiczna oprawa wydarzenia, prawdziwa kulinarna uczta, przygotowana przez Hotel Anders w partnerstwie z firmą Sokołów, była istotnym elementem wydarzenia. Hotel Anders już od kilku lat dba o gastronomiczną oprawę Gali organizowanej przez Warmińsko-Mazurski Klub Biznesu. W tym roku wspólnie z firmą Sokołów przygotowano ciekawą propozycję cateringową, w której znalazły się, m.in. tatar wołowy na grzance czosnkowej, pieczony rostbef na fasoli szparagowej z prażonym sezamem i  sosem sojowym,  carpaccio na rukoli z parmezanem i oliwą truflową, Flan Stek z marynowaną rzodkwią i świeżym ogórkiem z czarnym sezamem (Pasta miso), pieczony cullote na grzance z kwaśnym ogórkiem i musztardą i polędwica wołowa Wellingtona z puddingiem Yorkshire i sosem pieczeniowym.