Łukasz Konik – nowy projekt gastronomiczny

Wydarzenia

Łukasz Konik – nowy projekt gastronomiczny

24 marca 2015

Odpowiedzialny jest za opracowanie i wdrożenie nowego konceptu gastronomicznego i technologicznego, mającego na celu zmianę wizerunku żywienia w Uzdrowisku oraz w należących do niego szpitalach rehabilitacyjnych. Planuje wprowadzić nowe projekty gastronomiczne oparte na wyselekcjonowanych produktach z ekologicznych upraw i hodowli. W drodze jest pierwsza, ale nie ostatnia książka Łukasza.

Łukasz Konik doświadczenie zawodowe zdobywał w najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce oraz zagranicą. Współpracuje z Instytutem Chemii i Fizyki PAN w Warszawie. W grudniu 2009 roku Fundacja Klubu Szefów Kuchni przyjęła go do swego grona jako najmłodszego Szefa kuchni.  Na swoich pokazach oraz warsztatach z cyklu: ”Kulinarna Awangarda” popularyzuje kuchnię molekularną i przybliża widzom tajniki przygotowywania produktów w ciekłym azocie oraz smażenia w wodzie. Redaguje własną rubrykę o tematyce gastronomicznej w czasopismach kulinarnych i na portalach gastronomicznych. Jego pokazy kulinarne można oglądać w Telewizji Polskiej, TVN, TVN 24 oraz Polsat Biznes, regularnie występuje w programie „Pytanie na śniadanie”.

Uzdrowisko Konstancin – Zdrój S.A. to jedyne na Mazowszu miasto-uzdrowisko. Świadczy kompleksowe usługi w zakresie rehabilitacji narządu ruchu, rehabilitacji neurologicznej, kardiologicznej oraz organizacji pobytów rehabilitacyjno-uzdrowiskowych. Oferuje szeroki wybór naturalnych metod leczenia, profilaktyki zdrowotnej oraz zabiegów odnowy biologicznej. Jako jedno z unikalnych miejsc posiada własną Tężnię Solankową. Uzdrowisko zapewnia bogate zaplecze hotelowo – restauracyjne. W skład jego wchodzą: Hotel Konstancja z częścią konferencyjną zapewniający dogodne warunki pobytowe dla klientów indywidualnych oraz dla grup. Restauracja Konstancja serwująca dania kuchni polskiej, oparte na świeżych lokalnych produktach. Nowopowstający kompleks hotelowo-rekreacyjny Konstancińskie Centrum Hydroterapii, z unikalnym basenem solankowym oraz kawiarnia Cafe Bez A, wzbogacająca ofertę Uzdrowiska o dania kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Uzdrowisko Konstancin-Zdrój, podnosząc standard swoich obiektów i usług, staje się atrakcyjnym miejscem dynamicznie rozwijającej się turystyki medycznej.