Nowe wiosenne propozycje Costa Coffee

Wydarzenia

Nowe wiosenne propozycje Costa Coffee

20 marca 2015

20 marca Costa Coffee zaprezentuje nową wiosenną ofertę. Kawa przygotowywana na bazie mleka bez laktozy, bezglutenowe Ciasto Czekoladowe, a także gęsty Jogurt naturalny z owocowym puree i chrupiącym musli – to najnowsze propozycje marki dostępne od początku wiosny w kawiarniach CHI Polska.

– Kreując nową ofertę, wychodzimy od konceptu kampanii sezonowej – idei i smaków, wokół których chcemy ją zbudować. Przez cały rok zbieramy inspiracje z rynku. Uczestniczymy w ważnych wydarzeniach branżowych – m.in. organizowanych co dwa lata, prestiżowych paryskich targach SIAL, analizujemy sygnały płynące od Gości COSTA COFFEE, rozmawiamy z naszymi dostawcami. Głównym kryterium doboru – nawet w przypadku produktów niszowych – jest jednak zawsze jakość: smaku, wyglądu, a także jej ocena przez Klienta. W ten sposób powstały trzy nowe linie wprowadzone wiosną przez COSTA COFFEE: Lekkości samopoczucia, Lekkości sylwetki i Lekkości smaku – powiedziała Jolanta Borowska, Dyrektor Marketingu, CHI Polska.

Pierwszą linię „Lekkość samopoczucia” wyróżnia możliwość przygotowania kawy Costa Coffee na bazie mleka bez laktozy. Analogicznie, jak w przypadku mleka sojowego i odtłuszczonego, zamiana na wariant mleka bez laktozy jest nieodpłatna. Costa Coffee rozszerza menu także o kolejną propozycję produktu bezglutenowego. Już od 20 marca w kawiarniach będzie można zamówić rozpływające się w ustach bezglutenowe Ciasto Czekoladowe. Jest to kolejny ‒ obok batonika Brownie z belgijskiej czekolady i migdałów ‒ bezglutenowy deser w ofercie kawiarni.

Śledząc i analizując rynek oraz preferencje konsumentów, Costa Coffee sukcesywnie rozszerza menu, oferując kolejne produkty typu light. W ramach linii „Lekkość sylwetki” nie mogło zabraknąć kultowej, niskokalorycznej kawy Viva Vanilla. W tym sezonie dostępna będzie zarówno na ciepło, jak i w mocno orzeźwiającej wersji lodowej. Rarytasem kuszącym smakoszy dbających o linię będzie puszysty Sernik light na zimno z porzeczkami i malinami (w 100 g deseru znajduje się jedynie 5 proc. tłuszczu). Na czele linii „Lekkość smaku” powstała niezwykle aromatyczna Tukan CHAI Caffè Latte o egzotycznym smaku mango. Spragnionym niesamowitych doznań kulinarnych polecamy kruchy Tort bezowy, przełożony aksamitnym kremem z dodatkiem żurawiny. Propozycje idealne na śniadania, jak i lekką przekąskę w ciągu dnia otwierają kolejne nowości przygotowywane w kawiarniach przez baristów Costa Coffee – aksamitny, gęsty Jogurt naturalny z owocowym puree i chrupiącym musli oraz wypiekany na miejscu w kawiarni Croissant z twarożkiem ze szczypiorkiem.