Sebastian Olma objął stanowisko Executive Head Chefa w Hotelu Pałac Mała Wieś, gdzie będzie odpowiadał za rozwój restauracji Stara Wozownia, obiektów bankietowo-konferencyjnych Nowa Oranżeria oraz Szklarnia, a także cukierni Herbaciarnia Pałacowa i sekcji cateringowej firmy.

23 września w formie wirtualnej ogłoszone zostały wyniki konkursu The Best Chef Awards 2020 powered by Perlage. Tytuł The Best Chef Top 100 otrzymał René Redzepi. Jedynym Polakiem wśród finalistów był Wojciech Modest Amaro, który uplasował się na wysokim 46 miejscu.

Do grona najemców Gemini Park Bielsko-Biała dołączyły dwie marki restauracyjne należące do Gastromall Group - Olimp i Makarun. Pierwszy brand, mający swoje lokale także w tyskim i tarnowskim Gemini Park, zajął w bielskiej galerii lokal usytuowany przy popularnej wśród klientów strefie food court. Jego sąsiadem został natomiast Makarun. W sumie obie marki zajęły powierzchnię 130 m2. Otwarcie Olimpu było lokalnym debiutem na Podbeskidziu.

W lokalu na Placu Piłsudzkiego w Warszawie, gdzie przez kilkanaście lat działało Bistro de Paris Michela Morana otworzyła się nowa restauracja – U Wieniawy.

Sebastian Cichy wraz z Dariuszem Konkolem, lokalnym przedsiębiorcą w branży przetwórstwa mięsa i wędlin w Bolszewie k/Wejherowa otworzyli restaurację KonCi Wino & Przyjaciele.

Najpopularniejsze