Spotkanie z Culinary Team of Poland

Newsy

Spotkanie z Culinary Team of Poland

06 października 2020

 

– Zespół jest młody i dlatego bardzo rokujący i perspektywiczny, złożony z kucharzy, którzy chcą zdobywać szczyty – mówi Krzysztof Szulborski / Executive Team Manager – Dla mnie tegoroczny brąz smakuje jak złoto, bo widzę błysk w tym teamie i ogromną chęć rywalizacji. Nie pozostaje nam, zatem nic innego, jak tylko organizować kolejne wyjazdy, podczas których bronić będziemy honoru kuchni polskiej. Nic oczywiście nie odbyłoby się, gdyby nie wsparcie sponsorskie firm, które zdecydowały się nam zaufać, stając się tym samym mecenasami sztuki kulinarnej. Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy wspierali nas w drodze do tego sukcesu – dodał.

Culinary Team of Poland 2020i:

Krzysztof Szulborski Executive Team Manager / prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, trener kulinarny;

Krzysztof Gradzewicz Executive Team Head Chef / Executive Chef Hotels Amber Side;

Grzegorz Parczewski Executive Senior Chef / szef kuchni i właściciel restauracji Villa Calvados w Bydgoszczy, prezes Stowarzyszenia Kucharzy Kujaw i Pomorza;

Zbigniew Korzeniowski Senior Chef Manager / manager firmy cateringowej W pół drogi;

Andrzej Ławniczak Senior Chef / właściciel firmy Kreatornia Smaku, sekretarz Stowarzyszenia Kucharzy Polskich;

Jacek Kempa Senior Chef / szef kuchni i właściciel restauracji Woła’wina we Wrocławiu;

Ireneusz Koniuszek Chef / szef kuchni restauracji Refektarz w hotelu Zamek Ryn;

Łukasz Lewandowski Chef / właściciel restauracji Mała Cegielnia w Miszewie, szef kuchni i właściciel restauracji Kitchen & Coffee Garden w Gdańsku;

Kamil Hildebrandt Chef / Head Chef Gastronomy Amber Side;

Damian Dopieralski Chef / Sous Chef Hotels Amber Side;

Michał Przewoźnik Chef / szef kuchni ECS Amber Side;

Piotr Zawalich Chef / Executive Chef Hotel ,AMAX w Mikołajkach, właściciel firmy Culinary Club By Mazury;

Sebastian Cichy Chef / szef kuchni restauracji KonCi w Bolszewo;

Bartosz Zwolankowski Chef / Chef de Partie Hotels Amber Side;

Przemysław Gościniak Chef / szef kuchni w restauracji Boska w Gliwicach;

Łukasz Gościniak Chef / szef kuchni w hotelu Mercure Sepia w Bydgoszczy;

Mariusz Dąbała Chef /szef kuchni restauracji Karczma pod Sokołe” w Sokółce;

Mariusz Wolski Chef / szef kuchni restauracj Jastny Dwór w Bąkowie k. Gdańska;

Piotr Lewtak Chef / kucharz w Ristorante La Strada w Stargardzie;

Monika Ignaciuk Head Pastry Chef / mistrzyni cukiernictwa, Ambasadorka marki Ambasador 92;

Aleksandra Borowska Pastry Chef / szef cukierni Amber Side;

Wojciech Rzepecki Pastry Chef / mistrz cukiernictwa, szef cukierni hotelu Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront.

IKA odbywa się co cztery lata i uczestniczą w niej zespoły z kilkudziesięciu krajów z całego świata,czyli kilkaset ekip kucharsko-cukierniczych, w tym także Culinary Team of Poland.

Stowarzyszenie Kucharzy Polskich jako Culinary Team of Poland, uczestniczyło już w Olimpiadzie podczas czterech poprzednich edycji, w kategorii Kuchnia Regionalna, zdobywając: 2004 – wiedzę (gościnnie); 2008 – brązowy medal; 2012 – wyróżnienie; 2016 – srebro.

djmedia:344

fot. Karol Kacperski