Gemini Park Bielsko-Biała: Pierwsze nowe otwarcia od lockdownu

Newsy

Gemini Park Bielsko-Biała: Pierwsze nowe otwarcia od lockdownu

24 września 2020

– Nowe otwarcia to wyraźny sygnał pokazujący, że sytuacja powoli stabilizuje się. To także dowód na to, że pomimo wyzwań, z jakim dziś mierzy się rynek centrów handlowych, marki nie rezygnują z inwestycji w najem w atrakcyjnych biznesowo lokalizacjach. Wręcz przeciwnie, wracają do planów, które poczynione zostały jeszcze przed pandemią – mówi Krzysztof Brączek, dyrektor Gemini Park Bielsko-Biała.
Otwarcie Olimpu i Makarunu umacnia ofertę centrum handlowego w segmencie gastronomii. Olimp jest obecnie jedyną restauracją w bielskiej galerii oferującą dania na wagę. Z kolei Makarun to jedyny lokal mający w swoim menu tak bogatą ofertę makaronów.

Oprócz nowych lokali w Gemini Park można znaleźć także kilka zagranicznych sieci. W centrum od lat działają m.in. McDonald’s, KFC, Subway czy Pizza Hut, a także krajowe koncepty, w tym Silver Dragon, Sushi Samuraj czy Donner Kebab. Oprócz restauracji ofertę wypełniają także 4 kawiarnie – Costa Coffee, Grycan, Lodomania i Cukiernia Sowa.
– Nowi najemcy nie tylko poszerzają naszą ofertę kulinarną, ale przede wszystkim wprowadzają do dostępnego menu wiele nowości z kuchni polskiej i światowej. Olimp i Makarun urozmaicają także dostępne w naszym tenant-mix’ie formaty gastronomiczne. Tym samym idziemy z duchem czasu, dywersyfikując ofertę food court’u, nie tylko pod względem różnorodności kuchni, ale także konceptów – mówi Joanna Zemczak, Senior Leasing Manager Gemini Holding.
Kultowe dania i nowości
Co więc ciekawego znajdą fani kulinariów w nowych lokalach? – Klienci lubią i doceniają restauracje Olimp przede wszystkim ze względu na nieograniczone możliwości miksowania dań oraz bogate, zmienne menu. Odwiedzający bielski lokal znajdą u nas popularne dania kuchni polskiej, ale także kuchni świata. Nowością jest szeroka oferta dań sezonowych, w tym również przygotowywanych z produktów od lokalnych dostawców – mówi Izabela Domaradzka, Dyrektor Działu Marketingu Gastromall Group.
– W menu nie zabraknie także klasyków, w tym m.in. pierogów, placków ziemniaczanych, gołąbków i makaronów. Atutem nowej restauracji jest także duży wybór sałatek i surówek, a hitem domowy kompot z sezonowych owoców przygotowywany wg najprostszej receptury – dodaje.
Także menu Makarunu ma wiele do zaoferowania. Wśród serwowanych tu dań jest aż kilka rodzajów makaronu, w tym m.in. klasyczne Bolognese, Carbonara czy Fromaggio. Całość dopełniają zapiekanki oraz napoje.