Półfinaliści konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej

Newsy

Półfinaliści konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej

23 lutego 2010

„Frykasy z polędwiczki wieprzowej i kurczaka w wybornym towarzystwie ziół” to temat VI edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej, skierowanego do uczniów szkół o profilu gastronomicznym. Za nami już pierwsze dwie tury rozgrywek półfinałowych.
Po wyrównanej walce 27 stycznia i 16 lutego br. w Centrum Kulinarnym Unilever Foodsolutions w Poznaniu do finału zakwalifikowali się: Maciej Blok z Zespołu Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Gdyni, Marcin Jamrozik z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie, Maciej Siąkowski z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Łodzi, Kamil Solarek z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie, Sebastian Wasiak z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim, Arkadiusz Piotr Wilanowski z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Łodzi, Mateusz Wichrowski z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie, Jarosław Puczkarski z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy, Angelika Przykłota z Zespołu Szkół Rolniczo-Budowlanych w Lesznie, Daniel Makulski z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie, Maciej Guzowski z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu i Adam Pełka z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu. 10 marca br. przekonamy się, kto otrzyma tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2010.