Artykuly | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

13. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny - zgłoszenia do 16 lipca

13 lipca 2018

13. edycja Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny odbędzie się 11 sierpnia w studio kulinarnym RM Gastro w Ustroniu. Zwycięzca konkursu nominowany jest do finału Kulinarnego Pucharu Polski, który odbędzie się 2-3 październik w Poznaniu.

przeczytaj całość

4. Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej

13 lipca 2018

21 lipca w Szczawnie-Zdroju odbędzie się 4. Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej. Zwycięzca konkursu zostanie nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2018. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro – już w najbliższą sobotę

11 lipca 2018

14 lipca w Narolu, w ramach 19. Jarmarku Galicyjskiego – Smaki Roztocza, odbędzie się 5. edycja Konkursu Kulinarnego Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro. Zwycięzca konkursu nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski 2018.

przeczytaj całość

IX Europejskie Targi Produktów Regionalnych

11 lipca 2018

Bogactwo kolorowych strojów podhalańskich, regionalne przysmaki, a do tego śpiew i żywiołowe tańce zespołów folklorystycznych – to przepis na wyjątkowe wydarzenie: IX Europejskie Targi Produktów Regionalnych, które organizowane będą w dniach 11 - 15 sierpnia 2018 r. w Zakopanem.

przeczytaj całość

Co słychać w polskich kulinariach...

9 lipca 2018

Nie da się ukryć, że konsumenci stawiają mocno na jakość produktu, jego pochodzenie oraz wartości odżywcze. - Polski klient wybiera obecnie niezwykle mądrze. Jeśli sięga po mięso, to tylko bardzo dobrej jakości. Jeśli sięga zaś po rybę, to tylko z gatunku tych, które nie są zagrożone, jak flądra czy sandacz. Co ważne, nie boi się również zapytać o pochodzenie produktu i oczekuje rzetelnej odpowiedzi – mówi Bartłomiej Czerwiński, właściciel Restauracji Merliniego.

przeczytaj całość

Kino Kulinarne na Transatlantyku

5 lipca 2018

Już po raz ósmy wyruszymy na Transatlantyku w filmowy rejs szlakiem wyznaczonym przez wielkich mistrzów kuchni. W ramach wyjątkowo lubianej przez widzów sekcji Kino Kulinarne pokazane zostaną znakomite filmy o tematyce kulinarnej i okołokulinarnej — obrazy poświęcone jedzeniu, kuchni, ale też osobiste i przez to fascynujące historie życia wielkich gwiazd z kulinarnego świata.

przeczytaj całość

15. Dorszowe Żniwa już w sobotę

5 lipca 2018

7 lipca w Centrum Sportu i Rekreacji Zielona Brama w Przywidzu, odbędzie się jubileuszowa 15. edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

Jak jemy? Eating experience na warsztat podczas Gdynia Design Days

5 lipca 2018

Co się stanie, kiedy projektant spotka się z szefem kuchni, antropologiem i twórcami porcelany? Co wyniknie z połączenia jedzenia, badań z zakresu psychologii empirycznej, a także zainspirowanej tym ceramiki? O wyjątkowym doświadczeniu eating experience opowiedzą podczas Gdynia Design Days szef kuchni Concordia Taste Tomasz Olewski, CEO Concordii Design Ewa Voelkel-Krokowicz, a także projektant ceramiki Arkadiusz Szwed i antropolożka Jagna Jaworowska. Panel „Projektu_jemy” odbędzie się 14 lipca o 15:30 (PPNT Gdynia, budynek IV).

przeczytaj całość

Noc Restauracji 2018 – Smaki Polski

5 lipca 2018

Dzisiaj wieczorem rozpoczyna się Noc Restauracji 2018 – Smaki Polski. Jest to impreza, która ukazać ma moc polskiej kuchni, korzystającej z najlepszych regionalnych składników i tworzonej przez doświadczonych i ambitnych szefów.

przeczytaj całość

Jak zaprojektować restaurację do której chce się wracać?

5 lipca 2018

Coraz częściej jadamy poza domem. Potwierdzają to badania BCCM - 59% respondentów deklaruje, że spożywa posiłki poza domem co najmniej kilka razy w miesiącu. Jedzenie, obsługa, lokalizacja to kryteria, które bierzemy pod uwagę wybierając się do restauracji. Coraz częściej zwracamy również uwagę na jej wystrój. Projekt takiej przestrzeni to ogromne wyzwanie, wiedzą o tym architekci z THE SPACE, którzy specjalizują się w projektowaniu przestrzeni restauracyjnych, barów oraz kawiarni.

przeczytaj całość

Strony

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl