TATAR WOŁOWY Z ŻÓŁTKIEM SOUS VIDE 63ºC, GRZANKAMI RAZOWYMI
Michał Tkaczyk – Hotel Bristol w Warszawie
Czas wykonania: 30 min
Składniki na 4 porcje:
- Ligawa QMP – 500 g
- Sól
- Pieprz czarny grubo mielony
- Żółtka – 4 szt.
- Świeży lubczyk
- Marynowana cebulka – 20 g
- Marynowany borowik – 20 g
- Marynowane korniszony – 20 g
- Olej
- Szproty wędzone/anchois – 4 szt./8 szt.
Sposób wykonania:
Mięso dokładnie posiekać lub zmielić, doprawić przyprawami oraz świeżym mielonym lubczykiem, skropić olejem. Marynowane warzywa i grzyby posiekać bardzo drobno, mięso uformować na talerzu udekorować marynatami, dodać żółtko gotowane w temp 63°C przez 60 min, podawać z tostami razowymi.