Targi Mazury HoReCa w kwietniu | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Targi Mazury HoReCa w kwietniu

Miejsce
Ostróda
Organizator
Expo Mazury
Data
17 kwietnia 2018

W kwietniu już po raz trzeci Ostróda stanie się na chwilę „kulinarną stolicą Polski”. W dniach 17-18.04.2018 W Expo Mazury odbędzie się największe wydarzenie w branży HoReCa w północno-wschodniej Polsce: targi Mazury HoReCa. Przedstawiciele branży hotelarskiej, gastronomicznej i cateringowej spotkają się w regionie słynącym nie tylko z walorów turystycznych i przyrodniczych, ale także z doskonałych, wielokrotnie nagradzanych produktów i usług gastronomicznych.

Wyróżnikiem branżowej formuły targów Mazury HoReCa są krótkie spotkania biznesowe wystawców z profesjonalnymi kupującymi – podczas Mazury HoReCa 2017 profesjonalnych kupujących było prawie stu, a spotkania zaowocowały wieloma nowymi relacjami, udanymi transakcjami, a także nowatorskimi pomysłami biznesowymi. Taka formuła targów gwarantuje wystawcom precyzyjne dotarcie do kontrahentów zainteresowanych ich produktami i usługami. Profesjonalnymi kupującymi są reprezentanci restauracji, obiektów gastronomicznych, hoteli, firm cateringowych, piekarni, cukierni i lodziarni.

Mocnym punktem Mazury HoReCa są prestiżowe konkursy kulinarne. Po raz trzeci uczniowie i profesjonaliści zmierzą się w konkursach „Master Challenge”, „Drób na Polskim Stole” i „Gęsina w Restauracji” (w kwietniu 2017 uczestnicy walczyli o obronę tytułów z pierwszej edycji). Pojawi się także nowy konkurs kierowany do Kół Gospodyń Wiejskich z całej Polski. Konkursowi będzie patronował Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego, który objął ponadto swoim patronatem Strefę Regionów z najlepszymi lokalnymi produktami z całej Polski.

Podjęta w 2017 roku inicjatywa rozszerzenia tematyki targów o cukiernictwo i piekarstwo spotkała się z bardzo pozytywnym odbiorem, będzie zatem kontynuowana w kolejnej edycji, ze względu na duże zainteresowanie branży.

Podobnie jak w poprzednich edycjach, w targach Mazury HoReCa 2018 wezmą udział znani szefowie kuchni, młode talenty kulinarne, uczniowie kierunków gastronomicznych, dystrybutorzy produktów i usług dla branży HoReCa.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://mazuryhoreca.pl

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
31 października 2017

Podobne artykuły

Puchar Polski Mięsa Drobiowego

23 listopada 2018

4 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie pod wodzą szefa Marcina Budynka odbędzie się 1. Ogólnopolski Konkursu Kulinarny o Puchar Polskiego Mięsa Drobiowego. Celem konkursu jest zaprezentowanie jakości oraz walorów smakowych polskiego mięsa drobiowego wraz z wykorzystaniem podrobów a dodatkowo także produktów regionalnych i sezonowych we współczesnej aranżacji dań.

przeczytaj całość

MADE Restaurant w Gdyni

9 listopada 2018

Lokalne spotkania liderów polskiej gastronomii w 2018 roku przebiegają pod wspólnym hasłem BĄDŹ TRZY KROKI PRZED I... ZARABIAJ. Precyzyjnie dobrani eksperci - praktycy już 28 listopada w Hotel Courtyard by Marriott w Gdyni, podczas prelekcji podzielą się swoimi sposobami, narzędziami i doświadczeniem. Kogo posłuchacie?

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl