Targi HoReCa® w Krakowie | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Targi HoReCa® w Krakowie

26. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®, 17. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® oraz 16. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO® odbędą się w terminie 07-09.11.2018 w EXPO Kraków przy ul. Galicyjskiej 9. Targi HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO® są jedną z najważniejszych imprez branży gastronomicznej i hotelarskiej w Polsce. Łączą wielotematyczną formułę z wartościowym programem towarzyszącym Akademii wiedzy HORECA® i ENOEXPO® z precyzyjnie dobranymi gośćmi specjalnymi oraz kulinarnym show w ramach niepowtarzalnej Kuchni Mistrzów.

W tym roku pokażemy i będziemy odkrywać Amerykę od kuchni. Znani kucharze zainspirowani amerykańskimi oryginalnymi produktami zaproponują swoje autorskie dania, które pozwolą spojrzeć na tradycyjną i nowoczesną amerykańską sztukę kulinarną z polskiej perspektywy. Dużo uwagi poświęcimy także pieczywu w gastronomii. Breadway to cykl prezentacji i warsztatów dla szefów kuchni, kucharzy i właścicieli lokali gastronomicznych przygotowany we współpracy z ekspertami z branży piekarniczej.

W ramach Akademii HORECA® odbędą się dwa panele seminaryjne poświęcone projektowaniu restauracji premium oraz wyjątkowych obiektów hotelowych. Pierwszego dnia targów w środę, 7 listopada zapraszamy na konferencję na temat inwestowania, architektury i projektowania condo oraz aparthoteli. Drugiego dnia w czwartek, 8 listopada będziemy doradzać i szkolić restauratorów w zakresie designu i projektowania wnętrz restauracji.

Akademia Wina ENOEXPO® odbywać się będzie pod hasłem win musujących. Degustacje cavy, szampana, prosecco a także polskich win musujących to obowiązkowe punkty programu. Do tego w specjalnie dobranych profesjonalnych kieliszkach, które podkreślą walory wina. Wyjątkową okazją będzie możliwość degustacji szampana w najdroższych srebrnych kieliszkach. Ponadto w programie degustacje win różowych, szkolenia i warsztaty dla restauratorów oraz jedyna okazja do spróbowania win, które otrzymają medale w konkursach winiarskich towarzyszących targom ENOEXPO®.

Co roku w listopadzie ponad 350 wystawców z całej Polski i zagranicy prezentuje w Krakowie kompleksowe wyposażenie dla hoteli i lokali gastronomicznych. Ważną częścią ekspozycji targowej jest żywność i napoje oraz największa w Polsce oferta wina z różnych stron świata. Targi odwiedza blisko 15 000 gości z całej Polski, a także ze Słowacji, Czech i Ukrainy związanych zawodowo z sektorem gastronomicznym, winiarskim i hotelarskim.

www.horeca.krakow.pl

www.enoexpo.krakow.pl

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
6 listopada 2018

Podobne artykuły

Poznańscy Kucharze Razem zebrali 10 520 zł dla WOŚP

18 stycznia 2019

13 stycznia już po raz kolejny znani szefowie kuchni poznańskich restauracji m.in.: Patryk Dziamski, Dawid Łagowski, Tomasz Purol, Sergiusz Hieronimczak, Paweł Mieszała, Roman Kosmalski, Artur Skotarczyk, Ernest Jagodziński, Jakub Ignyś, Michał Kuter, Dawid Klimaniec i Tomasz Zdrenka zaangażowali się w poznański finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

przeczytaj całość

Zainteresowanie food pairingiem stale rośnie

18 stycznia 2019

Ostatnie lata należą bez dwóch zdań do food pairingu. Trend, polegający na łączeniu różnych produktów w jedną całość, kilka lat temu wyszedł z podziemia, podbijając serca i żołądki fanów gotowania na całym świecie. Jeszcze w poprzednim wieku traktowany jako moda i fanaberia topowych szefów kuchni, obecnie stał się globalnym zjawiskiem i elementem budowania przewagi konkurencyjnej na rynku gastronomicznym.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl