System Cook&Chill Fagor Gastro Polska

Nowości

System Cook&Chill Fagor Gastro Polska

02 czerwca 2014

Systemy Cook&Chill od Fagor Gastro Polska to rozwiązanie, do którego przekonuje się coraz więcej szefów lokali gastronomicznych. Połączenie szybkoschładzarki z piecem konwekcyjno-parowym poprawia efektywność pracy w kuchni, jednocześnie zachowując najwyższą jakość potraw. Szybkoschładzarki z funkcją zamrażania zredukują temperaturę z +70°C do +3°C w przypadku chłodzenia oraz z +20°C do -18°C dla funkcji zamrażania. Po skończonym cyklu urządzenie może służyć do przechowywania produktów w odpowiedniej temperaturze. Produkty poddane takiej obróbce można przechowywać nawet 5-8 dni. Dostępne w zestawie piece marki Fagor posłużą do „regeneracji” potrawy przed jej podaniem. Taka technika przyrządzania zagwarantuje zachowanie pełnych wartości odżywczych i walorów smakowych potraw.