Stek z compra z jelenia

Stek z compra z jelenia

31 sierpnia 2016

Stek z compra z jelenia

Wojciech Harapkiewicz

Składniki:

– 200 g combra z jelenia

– ziarna orkiszu

– 200 g dyni

– 200 g buraka

– 200 g marchew

– masło

– olej rzepakowy

– pieprz, sól gruboziarnista

– kiełki seler naciowy i mikro zioła

Przygotowanie:

Comber z jelenia smarujemy olejem rzepakowym. Potem obsmażamy ze wszystkich stron na patelni grillowej by zamknąć wewnątrz wszystkie soki. Orkisz gotujemy z odrobiną soli. Obraną i pokrojoną w małe kawałki dynię gotujemy w niewielkiej ilości wody, dodając łyżeczkę masła i odrobinę soli oraz brązowego cukru. Gotujemy do miękkości i ugniatamy/miksujemy na puree. Tak samo postępujemy z burakami i marchewką. Wszystkie składniki układamy na talerzu i przybieramy mikro ziołami i liśćmi selera naciowego.