Starbucks otworzył 70 kawiarnię w Polsce | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Starbucks otworzył 70 kawiarnię w Polsce

Starbucks umacnia swoją pozycję w Polsce i otwiera 70 kawiarnię w kraju, tym razem w Pałacu Wołodkiewiczów w Krakowie. 

Nowo otwarta kawiarnia o powierzchni 240,45 m2 to łącznie 54 miejsca siedzące dla Gości, w tym 28 miejsc dostępnych na patio. Nowoczesne wnętrze podzielono na strefy, w których Goście będą mogli przyjemnie spędzić czas ze znajomymi lub znaleźć odpowiednie miejsce do spotkań biznesowych, pracy i nauki. Wystrój lokalu stanowi połączenie charakterystycznych dla marki kolorów, elementów wykończenia i grafik, nawiązujących do procesu powstawania ziaren kawy.

W menu kawiarni znajdą się najwyższej jakości kawy przygotowywane ze 100% ziaren Arabica, które wyszkoleni Coffee Masterzy dopasują do upodobań każdego Gościa. W restauracji dostępne będą wszystkie napoje Starbucks, wraz z jesiennymi napojami promocyjnymi takimi jak kultowa Pumpkin Spice Latte. Dla odwiedzających kawiarnię przygotowano również bogatą ofertę ciast, przekąsek, codziennie przygotowywanych kanapek, jogurtów, sałatek oraz zestawów lunchowych. Oprócz tego w kawiarni będzie można nabyć także paczkowane kawy ziarniste, kubki ze stałej oferty, sezonowe kolekcje kubków termicznych oraz rozmaite akcesoria związane z marką, takie jak zaparzacze i porcelana.

Osoby, które nie znajdą czasu na chwilę odpoczynku w kawiarni będą mogły delektować się ulubionym napojem w wersji na wynos. Do dyspozycji Gości, podobnie jak we wszystkich punktach sieci, funkcjonować będzie koncept „Bring your own Tumbler”, czyli po prostu – przyjdź z własnym kubkiem. Właśnie w ten sposób, zamawiając kawę, Goście mogą chronić środowisko ograniczając zużycie papierowych kubeczków, uzyskać zniżkę na wybrany napój w wysokości 1 PLN i wypić go ze swojego ulubionego kubka.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
9 stycznia 2019

Podobne artykuły

Bartosz Peter dołączył do zespołu Transgourmet i Selgros Cash&Carry

21 stycznia 2019

Bartosz Peter, zdobywca srebrnego i brązowego medalu w Kulinarnym Pucharze Świata, dwukrotny zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski i laureat L’art de la cuisine Martell 2017 dołączył do zespołu Transgourmet i Selgros Cash&Carry obejmując stanowisko Eksperta Kulinarnego w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.

przeczytaj całość

Restauratorzy i SKP godnie pożegnali Prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza

21 stycznia 2019

W sobotę 19 stycznia Prezydent Gdańska, a także Honorowy Członek Stowarzyszenia Kucharzy Polskich Paweł Adamowicz został pochowany w Bazylice Mariackiej, obok najbardziej zasłużonych mieszkańców Gdańska. Pożegnali go przyjaciele, rodzina, współpracownicy, politycy, samorządowcy. W ostatniej drodze uczestniczyła również delegacja Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, liczna grupa restauratorów, kupców, NRZHiU oraz Wydawca „Poradnika Restauratora” i „Poradnika Handlowca” Wiesław Generalczyk.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl