Sphinx otwiera nową restaurację w centrum Bydgoszczy | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Sphinx otwiera nową restaurację w centrum Bydgoszczy

Sieć Sphinx, należąca do Sfinks Polska, uruchomiła kolejną restaurację w Bydgoszczy. Nowy lokal usytuowany jest w ścisłym centrum miasta, przy ul. Stary Rynek 20. Najnowszy Sphinx to druga restauracja działająca pod tym szyldem na terenie Bydgoszczy. Prowadzona jest w modelu operatorskim.

Nowa restauracja znajduje się przy bydgoskim rynku i zajmuje łącznie blisko 380 mkw. W restauracji na gości czeka 29 stolików, przy których może zasiąść 100 osób. Z myślą o najmłodszych w lokalu przygotowano strefę zabaw. Restauracja otwarta jest od poniedziałku do czwartku w godzinach 12:00-22:00, w piątki i soboty między 12:00 a 23:00, a w niedziele od 12:00 do 21:00. Lokal już wkrótce uruchomi usługę dowozu zamówień do klienta.

- Stary Rynek to miejsce, które chętnie odwiedzają zarówno sami mieszkańcy Bydgoszczy, jak i turyści. Mając to na uwadze w nowo powstałym lokalu przygotowaliśmy ofertę, która wpisze się w każdą okazję - biznesowy lunch, studenckie spotkanie czy rodzinny obiad. Liczymy, że atrakcyjna lokalizacja na starówce i klimat tego miejsca w połączeniu z różnorodnymi daniami serwowanymi w restauracji Sphinx sprawią, że nasi goście mile spędzą tu czas - mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
17 kwietnia 2018

Podobne artykuły

Berton, Camastra i Borys przygotują mistrzowską kolację

24 września 2018

Już 5 października, w Zamku Topacz pod Wrocławiem, odbędzie się wydarzenie, które nie może ujść uwadze żadnego miłośnika dobrej kuchni. Pod dachem zamkowej restauracji spotkają się prawdziwi Mistrzowie – utytułowani i odznaczeni gwiazdkami Michelin szefowie kuchni Andrea Camastra oraz Andrea Berton. Razem z gospodarzem, szefem kuchni Rafałem Borysem, przygotują dla gości Zamku Topacz 7-daniową kolację na miarę arcydzieła.

przeczytaj całość

Piotr Piotr Kamieniczny jurorem KPP

24 września 2018

Już tylko 8 dni pozostało do Kulinarnego Pucharu Polski 2018. Czas na prezentację kolejnego jurora, a jest nim Piotr Kamieniczny, który jest szefem kuchni w Al Maha Luxury Collection Desert Resort & SPA w Dubaju.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl