Sfinks Polska - operacyjne wdrożenie umowy z Grupą Żywiec | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Sfinks Polska - operacyjne wdrożenie umowy z Grupą Żywiec

Sfinks Polska, spółka zarządzająca restauracjami Sphinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło i WOOK, wprowadziła w swoich sieciach piwa alkoholowe i bezalkoholowe Grupy Żywiec. Oznacza to operacyjne wdrożenie umowy podpisanej w kwietniu 2018 r., w wyniku której Grupa Żywiec będzie głównym dostawcą tych produktów do sieci Sfinksa w kolejnych latach.

- W ramach długofalowej współpracy z Grupą Żywiec, w naszych restauracjach pojawiły się produkty z portfolio tego partnera. Pod hasłem „Smakuj Ż w restauracjach Sphinx” proponujemy też klientom wybrane warianty piwa Żywiec w zestawach z daniami. Jesteśmy przekonani, że przełoży się to na uatrakcyjnienie oferty dla naszych gości - komentuje Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska.

Sfinks Polska i Grupa Żywiec współpracują ze sobą od 2017 roku, kiedy Sfinks przejął największą sieć pubów w Polsce pod szyldem Piwiarnia Warki. W kwietniu tego roku spółki podpisały wieloletnią umowę w zakresie dostaw produktów z oferty Grupy Żywiec m.in. do restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK. W efekcie asortyment piw jest teraz bardziej różnorodny. Od połowy listopada w lokalach sieci Sfinks Polska dostępne są piwa marek Żywiec (w wariantach Lager, Białe, APA, Porter), Heineken i Desperados oraz Dziki Sad. W ramach „Strefy Zero” na klientów czekają piwa bezalkoholowe Żywiec 0.0% i Warka Radler 0.0% w trzech smakach.

 

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
4 grudnia 2018

Podobne artykuły

Monin Cup Junior Poland 2018 - wyniki

12 grudnia 2018

Zdobywczynią pierwszego miejsca Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego Monin Cup Junior 2018 została Klaudia Guzdek. Nagrodą główną jest reprezentacja Polski w lokalnych zawodach barmańskich Monin w jednym z krajów Unii Europejskiej.

przeczytaj całość

Święta w nowej odsłonie

12 grudnia 2018

Święta w restauracjach zaczynają się już dziś. Będą pachniały, jak zwykle, doskonałymi potrawami, cytrusami i pieczonymi rybami. Ale nie tylko, bo wielu szefów kuchni przygotowuje na te święta coś zupełnie wyjątkowego, przywołującego na myśl zarówno polską tradycję kulinarną, jak i delikatne nuty np. Orientu.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl