Sałatka z krewetkami, avocado i pomidorkami

Sałatka z krewetkami, avocado i pomidorkami

27 kwietnia 2015

Składniki na 4 porcje:

•       20 krewetek tygrysich

•       1 avocado

•       2 cebulki dymki

•       12 pomidorków cherry

•       3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami

•       2 łyżki soku z cytryn Limmi

•       oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

•       sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

W dużej misce wymieszaj dokładnie sok z cytryn Limmi, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek extra vergine Olitalia. Następnie pokrój w plastry avocado, posiekaj drobno cebulkę dymkę, przepółw pomidorki cherry i dorzuć całość do miski.  Dodaj do tego 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami. Krewetki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przestudź. Na talerzu ułóż sałatę, a na jej wierzchu połóź krewetki wraz z warzywami.

Fot. Index Food