Ruszyły Targi Mazury HoReCa w Ostródzie | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Ruszyły Targi Mazury HoReCa w Ostródzie

Prestiżowe konkursy kulinarne, znani szefowie kuchni w strefie pokazów, szkolenia dla restauratorów, profesjonalni kupujący z całej Polski i najlepsi dostawcy – tak zapowiada się trzecia edycja największego w północno-wschodniej Polsce wydarzenia w branży HoReCa. Targi Mazury HoReCa odbędą się w dniach 17-18.04.2018 r. w halach targowych Expo Mazury w Ostródzie.
 
W targach wezmą udział szefowie kuchni, młode talenty kulinarne, menedżerowie i właściciele hoteli, restauracji, kawiarni, nowych formatów gastronomicznych, firm cateringowych, cukierni, piekarni i lodziarni, dystrybutorzy produktów i usług dla kanału HoReCa – liderzy w branży. Mazury HoReCa to doskonała okazja do zapoznania się z szeroką ofertą dostawców, nawiązania nowych kontaktów biznesowych, wzbogacenia specjalistycznej wiedzy, a także obserwowania zmagań uczestników konkursów kulinarnych czy wzięcia udziału w inspirujących pokazach live cooking. 
 
Talenty kulinarne, wyzwania i inspiracje
Sercem targów Mazury HoReCa jest strefa konkursowa, która w trzeciej edycji zostanie rozbudowana. Odbywające się w niej prestiżowe konkursy kulinarne  - „Master Challenge by Schöller”, „Drób na Polskim Stole”, „Gęsina w Restauracji” są skierowane do profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych. Emocje sięgną zenitu - po raz pierwszy we wszystkich trzech konkursach będzie walczyło jednocześnie aż 16 uczestników (w konkursie „Gęsina w Restauracji” będzie to 16 dwuosobowych drużyn). Podstawowym składnikiem przygotowywanych przez uczniów dań w konkursie „Drób na Polskim Stole” będzie mięso indycze. Profesjonalni kucharze przygotują dania z gęsiny, a obie grupy uczestników w „Master Challenge by Schöller” stoczą walkę na najbardziej kreatywny deser lodowy. Na zwycięzców czekają bardzo atrakcyjne nagrody! 
 
W strefie live cooking będzie można podziwiać pokazy kulinarne znanych szefów kuchni. W tym roku pokazy przeprowadzi Akademia Bocuse d’Or – jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie.
 
Kontakty biznesowe
Formuła B2B targów oparta na krótkich spotkaniach biznesowych między wystawcami a potencjalnymi kontrahentami to gwarant precyzyjnego dotarcia z ofertą do zainteresowanych klientów. Do Programu Hosted Buyers (profesjonalnych kupujących) organizatorzy Mazury HoReCa zaprosili ponad stu przedstawicieli restauracji, hoteli, piekarni i cukierni z całej Polski. Jak wynika z poprzednich edycji, spotkania owocują nie tylko owocnymi transakcjami, ale i nowymi pomysłami biznesowymi czy ciekawymi formami współpracy.
 
Profesjonalne szkolenia

Jak optymalnie zarządzać lokalami gastronomicznymi, ich personelem i finansami? O tym na szkoleniach dla przedstawicieli gastronomii opowiedzą: Piotr Rogowski - trener i doradca z kilkunastoletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej, współtwórca innowacyjnego projektu V4B.pl oraz Paweł Grubba – wykładowca, prelegent i panelista wielu branżowych konferencji, manager restauracji w programie Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia. 
 

Jak zarządzać restauracją, jej personelem i kosztami? Specjalistyczne szkolenia dla gastronomii podczas Mazury Horeca 2018

Targi Mazury HoReCa w Expo Mazury w Ostródzie (17-18.04.2018) to nie tylko konkursowe emocje, pokazy kulinarne czy spotkania biznesowe. To także doskonała okazja do uzyskania specjalistycznej wiedzy z zarządzania gastronomią, jej finansami i personelem.

Szkolenia będą skierowane do właścicieli i managerów restauracji, kawiarni czy cukierni, nowych formatów gastronomicznych, do szefów kuchni, osób zarządzających personelem i kosztami oraz do tych, którzy dopiero startują ze swoim biznesem gastronomicznym. Przeprowadzą je Piotr Rogowski i Paweł Gruba, managerowie zewnętrzni V4B, trenerzy i doradcy z wieloletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej.

17.04.2018 zostanie przeprowadzone szkolenie pt. "Nowoczesne zarządzanie personelem w gastronomii, czyli zbuduj kompetentny i zadowolony zespół. Zwiększ obroty przez motywację", a 18.04.2018 szkolenie pt. "Policzalna restauracja. Zarządzanie finansami w gastronomii, czyli znajdź odpowiedź na pytanie: gdzie są te pieniądze?".

 Szkolenia dla branży są bezpłatne. Wystarczy wypełnić formularz i zgłosić swój udział:

 https://www.v4b.pl/szkolenia/57-mazury-horeca-nowoczesne-zarzadzanie-personelem-w-gastronomii-czyli-zbuduj-kompetentny-i-zadowolony-zespol-zwieksz-obroty-przez-motywacje.html

 

Organizatorzy Mazury HoReCa serdecznie zapraszają do udziału w szkoleniach, ilość miejsc ograniczona!

PROGRAM

PROGRAM TARGÓW MAZURY HORECA 2018 

 
17.04.2018 (I dzień)
10:00 – otwarcie bramek
10:30 – uroczyste otwarcie targów
w strefie konkursowej:
konkurs Master Challenge by Schöller dla uczniów szkół gastronomicznych
konkurs Gęsina w Restauracji (profesjonalni kucharze)
11:00 – 16:00 pokazy kulinarne na stoisku Klubu Szefów Kuchni (co godzinę)
11:00 – 16:00 atrakcje w strefie Akademii Bocuse d’Or (co godzinę)
12:00 - 14:00 szkolenie "Nowoczesne zarządzanie personelem w gastronomii, czyli zbuduj kompetentny i zadowolony zespół. Zwiększ obroty przez motywację "
(Piotr Rogowski, Paweł Gruba)
11:00 – 16:30 spotkania biznesowe wystawców z profesjonalnymi kupującymi
17:00 - zakończenie I dnia targów
 
18.04.2018 (II dzień)
10:00 – otwarcie bramek
w strefie konkursowej:
konkurs Drób na Polskim Stole (uczniowie szkół gastronomicznych)
konkurs Master Challenge by Schöller dla profesjonalistów
11:00 – 16:00 pokazy kulinarne na stoisku Klubu Szefów Kuchni (co godzinę)
11:00 – 16:00 atrakcje w strefie Akademii Bocuse d’Or (co godzinę)
12:00 - 14:00 szkolenie "Policzalna restauracja. Zarządzanie finansami w gastronomii, czyli znajdź odpowiedź na pytanie: gdzie są te pieniądze?"
(Piotr Rogowski)
11:00 – 16:30 spotkania biznesowe wystawców z profesjonalnymi kupującymi
17:00 - zakończenie II dnia targów.
 
Pokazy na stoisku Klubów Szefów Kuchni: 
17.04.18.
 
11:00 – 11:40 – Marcin Leszczyński
 
12:30 – 13:00 – Monika Ignaciuk
 
13:50 – 14:30 – Paweł Pyra
 
15:00 – 15:40 – Łukasz Fulara
 
18.04.18.
 
11:00 – 11:40 – Dawid Łagowski
 
12:30 – 13:00 – Marcin Leszczyński
 
13:50 – 14:30 – Mariusz Pieterwas
 
15:00 – 15:40 – Patryk Dziamski
 
Program Akademii Bocuse d’Or 
 
17.04 Pierwszy dzień
 
11.00 film Bocuse d’Or
 
12.00 pokaz kulinarny Patryk Dziamski
 
13.00 panel dyskusyjny
 
13.30 pokaz kulinarny Mariusz Pieterwas
 
14.30 filmy pokazowe Bocuse d’Or
 
15.00 pokaz kulinarny
 
18.04 Drugi dzień –
 
11.00 filmy Bocuse d’Or
 
12.00 pokaz Dawid Szkudlarek
 
13.00 panel dyskusyjny
 
13.30 pokaz cukierniczy Coupé de la Monde de la Patisserie Michał Doroszkiewicz / Marek Moskwa
 
14.30 panel dyskusyjny
 
15.30 pokaz Akademii Convotherm.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
17 kwietnia 2018

Podobne artykuły

13. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny - zgłoszenia do 16 lipca

13 lipca 2018

13. edycja Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny odbędzie się 11 sierpnia w studio kulinarnym RM Gastro w Ustroniu. Zwycięzca konkursu nominowany jest do finału Kulinarnego Pucharu Polski, który odbędzie się 2-3 październik w Poznaniu.

przeczytaj całość

4. Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej

13 lipca 2018

21 lipca w Szczawnie-Zdroju odbędzie się 4. Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej. Zwycięzca konkursu zostanie nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2018. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl