Poznańscy Kucharze Razem – Polska Kulinarnie Niepodległa | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Poznańscy Kucharze Razem – Polska Kulinarnie Niepodległa

11 listopada w hotelu Puro w Poznaniu odbędzie się już ósma edycja Poznańskich Kucharzy Razem. Tym razem gospodarzem będzie Sergiusz Hieronimczak, szef kuchni restauracji Nifty No. 20.

Tematem przewodnim kolacji będą dania polskiej kuchni na przestrzeni wieku, które przygotują czołowi kucharze poznańskiej sceny gastronomicznej.

Sergiusz Hieronimczak Top Chef Polska – szef kuchni Nifty No. 20, Puro Hotels

Patryk Dziamski Top Chef Polska – szef kuchni restauracja Aroma by Patryk Dziamski

Jakub Kasprzak - szef kuchni restauracja Lumière, Best Western Hotel Edison

Michał Kuter - szef kuchni restauracja A nóż widelec

Tomasz Purol Top Chef Polska - szef kuchni Blow Up Hall 5050 Hotel

Dawid Łagowski - szef kuchni restauracji Destylarnia Pałac Mierzęcin

Jakub Ignyś - szef kuchni Magazyn Food Concept

Mateusz Mikuła - szef kuchni The Time, Młyńska12

Tomasz Zdrenka - szef kuchni restauracje Garden City

Dominik Narloch - szef kuchni restauracja Cucina

Gościnnie:

Miłosz Kowalski – szef kuchni Halicka Eatery&Bar, Puro Hotels

Michał Kozłowski, Bartosz Fabiś – laureaci drugiego miejsca w tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski – Nifty No. 20, Puro Hotels.

Gospodarzem wieczoru będzie Sergiusz Hieronimczak, szef kuchni restauracji Nifty No. 20, a prowadzącym spotkanie – Hubert Gonera z Landbrand.

 

MENU

AMUCHE BOUCHE – Michał Kozłowski i Bartosz Fabiś

PRZYSTAWKA 1 – Patryk Dziamski / Miłosz Kowalski(gościnnie)

pstrąg

PRZYSTAWKA 2 – Tomasz Purol / Dawid Łagowski, Pałac Mierzęcin jeleń

ZUPA – Tomasz Zdrenka / Mateusz Mikuła

rosół z dzikiego ptactwa

DANIE GŁÓWNE 1 – Sergiusz Hieronimczak / Jakub Ignyś

jesiotr

DANIE GŁÓWNE 2 – Jakub Kasprzak / Michał Kuter

gęś

DESER – Dominik Narloch

rogal św. Marcina.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
9 listopada 2018

Podobne artykuły

10. Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu 2018”

16 listopada 2018

W Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie trwa 10. Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu 2018”. Do tegorocznego finału kapituła konkursu wytypowała 12 zespołów, które współzawodniczyć będą w konkursie kulinarnym oraz kelnerskim.

przeczytaj całość

W Katowicach ruszył pierwszy w Polsce lokal Papa Diego

16 listopada 2018

15 listopada w galerii Libero Katowice ruszył pierwszy w Polsce lokal Papa Diego. W katowickim lokalu można spróbować m.in. kilku rodzajów burrito, tacos i burrito bowli, a także specjalnej lokalnej wersji tych dań – z krupniokiem.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl