Pełnoziarniste naleśniki zapiekane z wegeteriańskim paprykarzem

Pełnoziarniste naleśniki zapiekane z wegeteriańskim paprykarzem

28 listopada 2014

Pełnoziarniste naleśniki zapiekane z wegeteriańskim paprykarzem

Piotr Kucharski – kucharz znany z programu Dzień Dobry TVN

Składniki:

1 szklanka mleka

1 szklanka wody

1 jajko

0,5 szklanki mąki pszennej

0,5 szklanki mąki pszennej razowej

1 słoik paprykarza wegetariańskiego z kaszą jaglaną Primavika

1 słoiczek hummusu paprykowego Primavika

olej do smażenia

3 łyżki śmietany

szczypta soli

Sposób przygotowania:

Wymieszać składniki ciasta na gładką masę. Następnie usmażyć cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

Naleśniki posmarować cienko paprykarzem i zwinąć w rulon. Ułożyć jeden obok drugiego w naczyniu do zapiekania. Trzy łyżki humusu paprykowego wymieszać ze śmietaną i posmarować po wierzchu. Zapiec w rozgrzanym piekarniki do 180ºC przez 20 minut. Naleśniki podawać z humusem jako sosem.