Otwarta lasagne ze smażoną wołowiną i warzywami

Otwarta lasagne ze smażoną wołowiną i warzywami

12 sierpnia 2014

OTWARTA LASAGNE ZE SMAŻONĄ WOŁOWINĄ I WARZYWAMI

Michał Tkaczyk – Hotel Bristol w Warszawie

 

  • Wołowina QMP- 400 g
  • Papryka kolorowa – 150 g
  • Marchew – 1 szt.
  • Cebula – 1 szt.
  • Czosnek – 2-3 ząbki
  • Olej
  • Sól, pieprz czarny
  • Natka pietruszki
  • Pomidory mini pelati – 400 g
  • Makaron lasagne – 12 płatów
  • Ser parmezan – 60 g

Sposób wykonania:

Warzywa pokroić w cieniutkie słupki długości 5 cm, cebulę w piórka, mięso pokroić w cienkie paski. Mięso obsmażyć na bardzo rozgrzanym oleju, odstawić na bok, warzywa smażyć również na rozgrzanym oleju krótko aby pozostały chrupiące, do warzyw dodać pomidorki koktajlowe pelati, doprawić do smaku, dodać obsmażone mięso. Płaty ugotowanego makaronu pokrojonego w kwadraty 8 cm x 8 cm przełożyć gotowym mięsem z warzywami. Ostatnią warstwę polać sosem i posypać wiórkami sera Parmezan.