Ostatnia szansa na nominację do KPP 2018 | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Ostatnia szansa na nominację do KPP 2018

13. edycja Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny odbędzie się 11 sierpnia w studio kulinarnym RM Gastro w Ustroniu przy ul. Sportowej 15a., natomiast część folklorystyczna Święta Baraniny odbędzie się na rynku głównym w Ustroniu. Konkurs ten jest nominowany do finału Kulinarnego Pucharu Polski, który odbędzie się 2-3 października w Poznaniu.

Przedmiotem konkursu jest danie główne i deser.

Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głownego są: comber z polskiej jagnięcy z kością lub bez kości (do wyboru), brukiew, jeżyny, olej z esencją masła „Kruszwica”, fondy firmy Nestel (demi glace w płynie, jagnięcy fond w paście, mięsny koncentrat w paście). Natomiast produkty obowiązkowe do przygotowania deseru to: ser owczy (bryndza, bundz, oscypek), likier karmelowy z solą morską „Chopin”, żurawina „Develey”.

Lista drużyn zakwalifikowanych do 13. Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny i Święto Baraniny:

Tomasz Mielniczuk, Piotr Kostyła, restauracja Eko hotel Agit, Lublin

Dawid Feist, Łukasz Daszyński, restauracja Autentyk-kuchnia i ludzie, Poznań

Kamil Tłuczek, Szymon Tomaka, restauracja Szafran hotel Rado, Mielec

Dawid Konior, Bartosz Puchałka, restauracja Pastamore&Apetite, Bielsko Biała

Adrianna Majewska, Kamil Kempa, restauracja Cucina, Poznań

Przemysław Gościniak, Bartłomiej Kornacki, restauracja Warszawska Hotel centrum, Sosnowiec

Drużyna rezerwowa:

Tomasz Sobczak, Wojciech Błaszczyk, hotel Atena, Mielec

Organizatorzy konkursu to: Leszek Makulski tel. 601 088 262, email: gastronomia@wp.pl ; Jan Sztefek tel. 606 317 880, email: sztefek@ustron.pl, zwany Wielkim zbójnikiem Gromady Górali na Śląsku Cieszyńskim.

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

 

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
10 sierpnia 2018

Podobne artykuły

Bartosz Peter dołączył do zespołu Transgourmet i Selgros Cash&Carry

21 stycznia 2019

Bartosz Peter, zdobywca srebrnego i brązowego medalu w Kulinarnym Pucharze Świata, dwukrotny zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski i laureat L’art de la cuisine Martell 2017 dołączył do zespołu Transgourmet i Selgros Cash&Carry obejmując stanowisko Eksperta Kulinarnego w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.

przeczytaj całość

Restauratorzy i SKP godnie pożegnali Prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza

21 stycznia 2019

W sobotę 19 stycznia Prezydent Gdańska, a także Honorowy Członek Stowarzyszenia Kucharzy Polskich Paweł Adamowicz został pochowany w Bazylice Mariackiej, obok najbardziej zasłużonych mieszkańców Gdańska. Pożegnali go przyjaciele, rodzina, współpracownicy, politycy, samorządowcy. W ostatniej drodze uczestniczyła również delegacja Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, liczna grupa restauratorów, kupców, NRZHiU oraz Wydawca „Poradnika Restauratora” i „Poradnika Handlowca” Wiesław Generalczyk.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl