Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”

Miejsce
Pułtusk
Organizator
Stefan Birek, Szef Kuchni w Hotelu Lord**** w Warszawie
Data
2 czerwca 2018

2 czerwca odbędzie się kolejna, jubileuszowa 10. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”. Konkurs, którego głównym pomysłodawcą oraz organizatorem jest Stefan Birek, Szef Kuchni w Hotelu Lord**** w Warszawie odbędzie na podzamczu Hotelu Zamek Pułtusk*** w Pułtusku.

Patronat honorowy nad konkursem objął Minister Środowiska – Henryk Kowalczyk oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Krzysztof Jurgiel.

Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Klubu Szefów Kuchni oraz Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych w Warszawie.

Organizatorzy zapraszają do udziału w tym wydarzeniu uczniów szkół gastronomicznych oraz zespoły reprezentujące restauracje i hotele z całej Polski (w konkursie udział wezmą dwuosobowe ekipy kucharzy).

Przedmiotem tegorocznej rywalizacji konkursowej jest przystawka zimna lub gorąca oraz danie główne.

Obowiązkowymi produktami do przygotowania przystawki są: filet z miętusa oraz jogurt naturalny.

Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są: udziec z sarny oraz borowik.

Zwycięzcy konkursu – w kategorii profesjonaliści – otrzymają nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2018.

Lista uczestników: 

Kategoria profesjonaliści:

Tomasz Sowiński i Marcin Kowalski z restauracji Pasja w Gorzowie Wlkp.

Marcin Ćwik i Mikołaj Kruszona z restauracji Nifty No.20 Puro Hotel w Poznaniu

Paweł Żukowicz i Przemysław Siuda z restauracji Sowa w Bydgoszczy

Janusz Sychta i Dawid Widrowski z Sheraton Sopot Hotel

Hubert Misterkiewicz i Łukasz Wolny z Hotelu Słoneczny Zdrój w Busko Zdrój

Bartosz Ludniewski i Tomasz Szymański ze Smaczna Dieta Hotel Fado w Gorzowie Wlkp.

Mariusz Szwerluga i Piotr Kuzdro z Grand Hotelu Boutique w Rzeszowie

Grzegorz Bucki i Adriana Wójcikowska z restauracji Amarylis w Krakowie

Dariusz Gibas i Sebastian Ossowski z Prologue Restaurant w Gdańsku

Jakub Rusinek i Wojciech Kotula z Hotelu Metropolitan w Rzeszowie

Dominik Moćko i Piotr Trześniewski z Hotelu Marriott w Warszawie

Sebastian Szynkiewicz i Patrycja Reich z Dolce Vita w Bydgoszczy

Dawid Zagrzywiec i Piotr Gipsiak z Hotelu Renaissance/Hotel Courtyard (rezerwa)

Jarosław Żuchowicz i Julia Włodarczyk z Hotelu Mercure w Opolu (rezerwa).

Kategoria uczniowie szkół gastronomicznych:

Jakub Sobczak i Jacek Darnowski – ZSG Łódź

Bartosz Krajewski i Monika Lewkowicz – ZSGH Gdańsk

Jakub Małkowski i Paulina Karaluch – ZSG Warszawa

Przemysław Rybski i Dominik Wiśniewski – SGH Warszawa

Łukasz Florjańczyk i Grzegorz Zych – ZSG Warszawa

Krzysztof Kowalski i Filip Ziemiński – ZSG Rzeszów

Szymon Jakubasz i Weronika Pławińska – ZS NR 7 w Wałbrzychu

Grzegorz Królik i Arkadiusz Woźniak - Technikum Lider Lublin

Milena Koprowska i Katarzyna Polaczyk – Zespół Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego w Zielonej Górze (rezerwa)

Kamila Sokołowska i Marek Krzysiak – Technikum Menedżerskie w Bydgoszczy (rezerwa).

Galeria


Pliki

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
28 marca 2018

Podobne artykuły

3. Światowy Szczyt Szefów Kuchni

11 października 2018

3. Światowy Szczyt Szefów Kuchni (Chefs World Summit) odbędzie się w dniach 25-27 listopada w Monako. Redakcja Poradnika Restauratora już po raz trzeci jako jedyny patron medialny z Polski specjalnie dla Was wspólnie z organizatorem przygotowała darmowe pakiety rejestracyjne. Wystarczy wejść na stronę www. chefsworldsummit.com i w rejestracji podać kod PORAD18. Zachęcamy do udziału.

przeczytaj całość

Wege Festiwal w w Pałacu Kultury i Nauki

10 października 2018

Już 14 października w Warszawie odbędzie się święto wszystkich wegan. Wege Festiwal, tym razem tylko w wersji wegańskiej, zawita do Pałacu Kultury i Nauki zrzeszając kilkudziesięciu mistrzów roślinnej sztuki kulinarnej z całej Polski.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl