Rational rewolucjonizuje teraz mniejsze kuchnie dzięki nowemu iVario 2-XS. System gotowania z dwiema kadziami jest niezwykle produktywny nawet w małych przestrzeniach, przejmując rutynowe zadania. Odpowiada za to pierwszy inteligentny system zarządzania energią iVarioBoost, który reguluje ciepło na całej powierzchni i dysponuje wystarczającą rezerwą mocy, aby przygotować 4,5 kg zapiekanki z mięsem w 6,5 minuty, łącznie z fazą podgrzewania. Inteligencja gotowania iCookingSuite wykrywa stan i wielkość potrawy i reguluje ścieżkę gotowania, dzięki czemu konieczność ingerencji pracownika jest tylko wtedy, kiedy urządzenie da znać. iVario 2-XS składa się z dwóch kadzi, z których każda ma powierzchnię podstawową 2/3 GN i pojemność 17 litrów.

– Gotowanie, smażenie i smażenie w głębokim tłuszczu na małej powierzchni, precyzyjnie i elastycznie, to był nasz cel w rozwoju iVario 2-XS – wyjaśnia Maciej Wroński, dyrektor zarządzający Rational w Polsce. Małe urządzenie z iVarioBoost nagrzewa się do 200°C w mniej niż 2 minuty i ma wystarczające rezerwy energii, aby przygotować duże ilości potraw. Ciepło jest rozprowadzane tak równomiernie i jest regulowane tak szybko, że delikatne potrawy, takie jak pudding ryżowy, nie przyklejają się i nie rozgotują. iVarioBoost składa się z opatentowanych ceramicznych elementów grzejnych, które są mocno przymocowane do odpornej na zarysowania podstawy kadzi i równomiernie rozmieszczone. To sprawia, że iVario 2-XS jest 4 razy szybszy i pobiera 40% mniej energii w porównaniu z konwencjonalną technologią.

iCookingSuite, który jest inteligencją gotowania, odpowiada za zapewnienie takich samych rezultatów gotowania za każdym razem. Czujniki wykrywają ilość i stan potraw i odpowiednio regulują parametry gotowania, aby osiągnąć pożądany rezultat bez konieczności wykonywania wielu czynności przez użytkownika. „iVario Pro eliminuje potrzebę ciągłego sprawdzania i monitorowania”, wyjaśnia Maciej Wroński. Jednym z przykładów jest AutoLift, automatyczny mechanizm podnoszenia i opuszczania, który automatycznie podnosi przygotowane składniki na przykład ugotowany makaron.

Aby zagwarantować maksymalną elastyczność na małej powierzchni, iVario 2-XS ma dwie kadzie, które można podgrzewać w różny sposób. Wyświetlacz jest przejrzysty, dzięki czemu użytkownik może oglądać obie kadzie jednocześnie. Oprócz trybów pracy dla mięsa, ryb, drobiu lub dodatków, użytkownik może teraz wybierać metody gotowania, takie jak patelnia lub frytownica. Urządzenie jest również opcjonalnie wyposażone w iZoneControl, dzięki czemu kadzie można podzielić na maksymalnie cztery strefy, które mogą mieć dowolny kształt i rozmiar i mogą być ogrzewane inaczej. Jest to szczególnie świetna pomoc w à la carte.

Jego ergonomia jest również rewolucyjna. W przypadku odpowiedniej podstawy iVario 2-XS ma regulowaną wysokość, rogi urządzenia są zaokrąglone, a krawędź kadzi pozostaje zimna. Ponieważ nic nie przywiera, można go łatwo wyczyścić, zwykle w ciągu dwóch minut. Różne warianty konfiguracji, takie jak integracja z linią kuchenną, blatem lub podstawą, sprawiają, że system gotowania jest niezwykle elastyczny.


Najpopularniejsze