Nowe warsztaty kulinarne, barmańskie i baristyczne dla branży HoReCa w Akademii Inspiracji MAKRO | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Nowe warsztaty kulinarne, barmańskie i baristyczne dla branży HoReCa w Akademii Inspiracji MAKRO

Akademia Inspiracji MAKRO poszerzyła ofertę warsztatów dedykowanych branży gastronomicznej. Wśród nowych propozycji znajdują się szkolenia poświęcone m.in. nowoczesnej kuchni polskiej na lato, przyjęciom komunijnym czy smoothie i koktajlom bezalkoholowym.

Akademia Inspiracji MAKRO to miejsce, w którym eksperci dzielą się inspiracjami, trendami i wiedzą niezbędną do codziennego prowadzenia biznesu. Specjalnie dla partnerów biznesowych i klientów z sektora HoReCa uruchomiono osiem nowych szkoleń kulinarnych, barmańskich i baristycznych. Warsztaty stanowią okazję do poznania nowych receptur i technik, dzięki którym można poszerzyć menu lokalu i zaskoczyć gości.

Podczas szkolenia „Street Food” uczestnicy przygotują pod opieką trenera  szybkie, nieskomplikowane dania będące połączeniem klasyki z trendami orientalnymi i południowoamerykańskimi. Dowiedzą się również, że kuchnia street food nie ogranicza się wyłącznie do wakacji i może być serwowana przez cały rok.

Warsztaty „Kuchnia vege i fit” pozwolą natomiast tworzyć dania zdrowe, lekkie, niskokaloryczne i pozbawione przetworzonych produktów. Receptury oparte są na eliminacji mięs, ryb czy serów oraz zastąpieniu ich pełnowartościowymi produktami pochodzenia roślinnego.

Akademia Inspiracji oferuje również warsztaty poświęcone komuniom. Eksperci przedstawią klasyczne, ale równocześnie niestandardowe kombinacje smaków i produktów na te tradycyjne rodzinne przyjęcia.

Na klientów czekają także warsztaty poświęcone zupom, wywarom i bazom sosów – ich zróżnicowanym smakom wywodzącym się m.in. z kuchni francuskiej, polskiej i tajskiej.

Akademia Inspiracji zaprasza również na specjalne warsztaty „Nie dzika dziczyzna”, które poprowadzi Wojciech Harapkiewicz, szef kuchni restauracji Babinicz w Szczawnie-Zdroju i ambasador marek MAKRO Chef, MAKRO Premium i MAKRO Professional. Podczas szkolenia uczestnicy dowiedzą się, że dziczyzna jest nie tylko zdrowa, ale też prosta w przygotowaniu.

Nowoczesne metody obróbki termicznej i trendy w sposobach prezentacji i aranżacji dań uczestnicy poznają na warsztatach „Nowoczesna kuchnia polska na lato”. Z myślą o tej najcieplejszej porze roku przygotowano także szkolenia poświęcone: deserom, orzeźwiającym kawom oraz smoothie i koktajlom bezalkoholowym.

Więcej informacji można znaleźć na fanpage’u Akademii Inspiracji na Facebooku: www.facebook.com/AkademiaInspiracjiMAKRO. Zapisy na warsztaty oraz terminarz szkoleń dostępne są na stronie internetowej www.akademia-inspiracji-makro.pl.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
12 kwietnia 2018

Podobne artykuły

Piotr Pietras ma szóste miejsce w ASI Best World Sommelier

18 marca 2019

Piotr Pietras, Mistrz Polski Sommelierów z 2016 r. doszedł do półfinału i ostatecznie zajął szóste miejsce w Mistrzostwach Świata Sommelierów 2019. Zwycięzcą konkursu został Marc Almert, 27-letni sommelier z Niemiec, pracujący w hotelu Baur du Lac w Zurychu. W finale pokonał Ninę Hojgaard z Danii i Raimondasa Tomsonsa z Łotwy.

przeczytaj całość

Jak smakuje Polska?

18 marca 2019

Jakie są trendy i szanse rozwoju polskiej turystyki kulinarnej? Kim jest współczesny turysta kulinarny i jakie są jego potrzeby? Na te pytania odpowiadają eksperci, którzy wystąpią 23-24 maja podczas konferencji Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń w Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl