Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru - zgłoszenia do 31 grudnia | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru - zgłoszenia do 31 grudnia

19 lutego w Centrum Expo XXI w Warszawie odbędą się 6. Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru „Expo Sweet 2019”. Do udziału zapraszamy wszystkie osoby pracujące w punktach gastronomicznych tj. restauracjach, kawiarniach, barach i hotelach, niezależnie od ich wyuczonego zawodu.

Temat mistrzostw brzmi: A w tym roku temat dziki: czekolada i tropiki. Każdy zespół musi przygotować 12 sztuk identycznych deserów restauracyjnych a la carte. Dziesięć zostanie przedstawionych do oceny i degustacji dla jurorów, zaś dwa losowo wybrane będą przekazane fotografowi oraz publiczności. Gramatura całego deseru powinna zawrzeć się w granicach 80-120 gramów łącznie z dekoracjami (bez talerza).  Czas na przygotowanie prac wynosi 2 godziny (120 minut). Po tym czasie trzeba przerwać pracę i przedstawić do oceny jury Mistrzostw deser w takiej postaci, w której się znajduje. Dodatkowo zespół ma 15 minut na przygotowanie miejsca pracy (boksu konkursowego) i przekazanie przewodniczącemu jury receptury deseru, oraz 15 minut na posprzątanie boksu, czas ten nie wlicza się do 2 godzin, w ciągu których zespoły mają czas na przygotowanie prac konkursowych

Zespoły zgłaszające się do udziału w Mistrzostwach przesyłają dane startujących uczestników wraz z danymi do kontaktu oraz zdjęciami 3 deserów na adres: mistrzostwa@exposweet.pl, Zgłoszenia należy przesyłać korzystając z formularza, do którego link znajduje się na końcu regulaminu lub można go także pobrać ze strony www.exposweet.pl. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 31 grudnia 2018 r. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc zachęcamy do wcześniejszego przesyłania zgłoszeń.

Zespoły zakwalifikowane do Mistrzostw będą powiadamiane o kwalifikacji emailowo lub telefonicznie przez organizatorów. Końcową datę kwalifikacji ustala się na 7 stycznia 2019.

Organizatorem Mistrzostw jest EXPO SWEET EZIG – Europejskie Zgrupowanie Interesów Gospodarczych. Patronami merytorycznymi Mistrzostw są - Fundacja Klubu Szefów Kuchni, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, a także Trendy Chef Team.

Wszelkie pytania odnośnie regulaminu – mistrzostwa@exposweet.pl. Pytania można nadsyłać do dnia 4 lutego 2019.

regulamin

fot. exposweet

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
5 grudnia 2018

Podobne artykuły

L'Art de la cuisine Martell - zgłoszenia do 15 lutego

13 grudnia 2018

01-03 marca 2019 r. w Hotelu Zamek Ryn **** odbędzie się jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce jakim jest L'Art de la cuisine Martell 2019. Konkurs ten nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski.

przeczytaj całość

Trzy polskie restauracje wyróżnione we francuskim rankingu

13 grudnia 2018

Opublikowano zestawienie 1000 najlepszych restauracji La Liste. Znalazło się w nim miejsce dla trzech lokali z Polski - Amber Room, Atelier Amaro i Senses.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl