Master Challenge by Schöller | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Master Challenge by Schöller

Konkurs Master Challenge, który odbędzie się już po raz trzeci w ramach targów Mazury HoReCa w Expo Mazury w Ostródzie (17-18.04.) od pierwszej edycji przyciąga utalentowanych profesjonalnych cukierników oraz młode talenty: uczniów szkół gastronomicznych. Tematem konkursu jest kreatywny deser lodowy, a jego istotą kompozycja smaków i oryginalność. Do udziału w konkursie Master Challenge by Schöller zaproszeni są kucharze i cukiernicy zatrudnieni w restauracjach, kawiarniach, lodziarniach w całej Polsce oraz uczniowie szkół gastronomicznych z całego kraju. Celem konkursu jest promowanie sztuki kulinarnej oraz lodów i wysokiej jakości produktów mlecznych. Sponsorami konkursu są firmy Nestle Schöller i Debic.

Konkurs Master Challenge w 3. edycji Mazury HoReCa zmienia swoje oblicze. To nie tylko nowe wyzwania, poszukiwanie kolejnych ciekawych receptur na kreatywny deser lodowy. To także nowa nazwa i nowy sponsor.

Poradnik Restauratora będzie uczestniczył w tym wydarzeniu.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Master Challenge by Schöller
Data dodania
16 kwietnia 2018

Podobne artykuły

Berton, Camastra i Borys przygotują mistrzowską kolację

24 września 2018

Już 5 października, w Zamku Topacz pod Wrocławiem, odbędzie się wydarzenie, które nie może ujść uwadze żadnego miłośnika dobrej kuchni. Pod dachem zamkowej restauracji spotkają się prawdziwi Mistrzowie – utytułowani i odznaczeni gwiazdkami Michelin szefowie kuchni Andrea Camastra oraz Andrea Berton. Razem z gospodarzem, szefem kuchni Rafałem Borysem, przygotują dla gości Zamku Topacz 7-daniową kolację na miarę arcydzieła.

przeczytaj całość

Piotr Piotr Kamieniczny jurorem KPP

24 września 2018

Już tylko 8 dni pozostało do Kulinarnego Pucharu Polski 2018. Czas na prezentację kolejnego jurora, a jest nim Piotr Kamieniczny, który jest szefem kuchni w Al Maha Luxury Collection Desert Resort & SPA w Dubaju.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl