Artykuly | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Orzo People Music Nature: Zielona oaza w centrum miast

11 października 2018

Sieć Orzo People Music Nature zadebiutowała na polskim rynku restauracyjnym w październiku 2017 r., otwierając pierwszy lokal w Warszawie przy pl. Konstytucji. Kolejne restauracje pod tym szyldem powstały w Krakowie i Poznaniu, a pod koniec roku wystartuje jeszcze jedna w Warszawie, tym razem w Centrum Praskim „Koneser”. W najbliższych planach jest jeszcze otwarcie we Wrocławiu. Za sterami restauracji stoją Piotr Kwaśniewski i Marcin Wroński, dotychczasowi współwłaściciele restauracji Aioli na pl. Konstytucji, we współpracy z Maciejem Żakowskim.

przeczytaj całość

Kwintesencja Podlasia w Lipcowym Ogrodzie

16 maja 2018

Stolica Podlasia, Białystok kusi przyjezdnych na wiele sposobów. Jednym z najskuteczniejszych okazuje się regionalna kuchnia, pełna darów natury pozyskiwanych z Puszczy Białowieskiej. W celu ich skosztowania warto udać się do restauracji Lipcowy Ogród.

przeczytaj całość

Śląskie smaki w restauracji Moodro

12 kwietnia 2018

Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki” pozwala poczuć specyficzny klimat regionu. Położone na nim restauracje i karczy ukazują całą rozpiętość tradycji kulturowej i gastronomicznej Śląska, od industrializmu kopalń konurbacji Katowickiej, aż po góralski charakter okolic Wisły. Redakcja „Poradnika Restauratora” postanowiła odwiedzić restaurację Moodro, żeby przekonać się w jaki sposób nawiązuje do tradycji regionu.

przeczytaj całość

Weselny klimat Małopolski

15 marca 2018

Redakcja „Poradnika Restauratora” postanowiła odwiedzić Małopolskę, jedno z najatrakcyjniejszych turystycznie miejsc w Polsce. Kraków, Zakopane, Wieliczka czy Wadowice przyciągają gości z różnych zakątków świata. Taki klimat sprzyja branży gastronomicznej, zwłaszcza placówkom położonym na szlaku kulinarnym.

przeczytaj całość

Bez gości restauracja nie istnieje

8 listopada 2017

Spacerując po toruńskiej starówce warto zajrzeć do restauracji Szeroka 9. Lokal ten otworzył swoje drzwi w grudniu 2012 r. i od razu zjednał sobie wielu sympatyków. Pani Małgorzata Pućko jest osobą zarządzająca tym szczególnym miejscem na gastronomicznej mapie Polski.

przeczytaj całość

Tatarska Jurta uszczęśliwia gości

21 czerwca 2017

W samym sercu Puszczy Knyszyńskiej, w podlaskiej wsi Kruszyniany, Dżenneta i Mirosław Bogdanowiczowie częstują przyjezdnych tradycyjnymi tatarskimi smakołykami. Popisowym daniem gospodyni jest pierekaczewnik.

przeczytaj całość

Restauracja Krew i woda

12 kwietnia 2017

Krew i Woda to restauracja w samym centrum Gdyni. Została stworzona dla osób, które poszukują smaków opartych o świeże i sezonowe produkty, ryby, owoce morza i specjalnie selekcjonowane mięso. Właścicielami tego lokalu jest małżeństwo Pieterwas – Marta i Mariusz.

przeczytaj całość

Zielony Piec – restauracja, jak z bajki

1 marca 2017

Restauracja Zielony Piec mieści się na przedmieściach małej miejscowości Leśna (ok. 4500 mieszkańców) na ziemi łużyckiej. Restaurację tworzą młodzi ludzie – najstarszy w zespole jest właściciel – Przemysław Kleszcz, który ma 31 lat. To właśnie w jego głowie zrodził się pomysł stworzenia miejsca, w którym osoby z pasją i energią będą gotowe do zmiany lokalnego kolorytu i udowodnią, że na prowincji też można zrobić biznes w gastronomii.

przeczytaj całość

The Time - restauracja z przyszłością

12 stycznia 2017

Poznańska restauracja The Time znajduje się w budynku, który łączy w sobie klimat zabytkowej kamienicy z nowoczesnymi rozwiązaniami technologicznymi oraz najwyższym standardem architektury wnętrz. Szefem kuchni jest Roman Kosmalski.

przeczytaj całość

Wzorcownia by W. Bober – wyrafinowana kuchnia w Pabianicach

6 grudnia 2016

Wzorcownia by W. Bober to nowość na kulinarnej mapie Pabianic, która ma szansę zaskarbić sobie sympatię nie tylko Pabianiczan, ale wszystkich mieszkańców regionu łódzkiego. To nowoczesna restauracja zgodna z najnowszymi, kulinarnymi trendami. Krótka karta w dużej mierze oparta jest na świeżych, sezonowych produktach regionalnych zestawionych w ciekawy, nieszablonowy sposób tak charakterystyczny dla Szefa Kuchni Wiesława Bobera.

przeczytaj całość

Strony

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl