Kujawsko-pomorski samorząd zachęca restauratorów do serwowania gęsiny | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Kujawsko-pomorski samorząd zachęca restauratorów do serwowania gęsiny

Nieodłącznym elementem dorocznej jesiennej kampanii, prowadzonej przez samorząd województwa kujawsko-pomorskiego, jest serwowanie potraw z gęsiny przez restauracje z całej Polski. Liczba lokali gastronomicznych biorących udział w akcji Czas na gęsinę stale wzrasta.

Restauracje mogą zadeklarować swój udział do 11 listopada. Zgłoszenie nie wymaga żadnych opłat, wystarczy tylko wypełnić formularz online czasnagesine.pl zawierający deklarację serwowania dań z gęsią w roli głównej co najmniej do 31 grudnia.

Obecnie odnotowano blisko sto zgłoszeń. Pełna lista restauracji biorących udział w akcji będzie dostępna na stronie czasnagesine.pl w zakładce Restauracje po zakończeniu naboru.

– Udział w kampanii jest dla restauratorów oczywiście opłacalny, co potwierdziły doświadczenia z lat poprzednich. Ale najwięcej na atrakcyjnym sezonowym poszerzeniu menu zyskają smakosze, bowiem kujawsko-pomorska gęsina to prawdziwe "niebo w gębie" - zachęca marszałek Piotr Całbecki.

Restauracje w zamian za serwowanie dań z gęsiny zyskują pomoc w promocji w ramach kampanii "Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina". Restauratorzy otrzymują rekomendacje od swoich klientów – lokal, który zdobędzie najlepsze opinie, zostanie nagrodzona. Oceny restauracji można dokonać na stronie czasnagesine.pl

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
5 listopada 2018

Podobne artykuły

Poznańscy Kucharze Razem zebrali 10 520 zł dla WOŚP

18 stycznia 2019

13 stycznia już po raz kolejny znani szefowie kuchni poznańskich restauracji m.in.: Patryk Dziamski, Dawid Łagowski, Tomasz Purol, Sergiusz Hieronimczak, Paweł Mieszała, Roman Kosmalski, Artur Skotarczyk, Ernest Jagodziński, Jakub Ignyś, Michał Kuter, Dawid Klimaniec i Tomasz Zdrenka zaangażowali się w poznański finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

przeczytaj całość

Zainteresowanie food pairingiem stale rośnie

18 stycznia 2019

Ostatnie lata należą bez dwóch zdań do food pairingu. Trend, polegający na łączeniu różnych produktów w jedną całość, kilka lat temu wyszedł z podziemia, podbijając serca i żołądki fanów gotowania na całym świecie. Jeszcze w poprzednim wieku traktowany jako moda i fanaberia topowych szefów kuchni, obecnie stał się globalnym zjawiskiem i elementem budowania przewagi konkurencyjnej na rynku gastronomicznym.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl