Kuchnia Polska na Mazowszu 2018 | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Kuchnia Polska na Mazowszu 2018

16 listopada w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie odbędzie się 10. Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu 2018”.

Tegoroczny, jubileuszowy konkurs tradycyjnie będzie składał się z dwóch części: konkursu kulinarnego oraz kelnerskiego.

Ponadto konkursowi gastronomicznemu towarzyszyć będą dwa dodatkowe wydarzenia:

•      7. Mistrzostwa Polski Hydrosommelierów „Hydrosommelier roku 2018” – składające się z części teoretycznej oraz praktycznej.

•      9. Mistrzostwa Polski Kelnerów – Junior Waiter 2018 – będące pokazami sztuki serwisu synchronicznego w wykonaniu czteroosobowych zespołów kelnerskich.

Szczegółowe informacje dotyczące konkursów wraz z regulaminem i formularzami zgłoszeniowymi zostaną opublikowane 5 września br.

Organizatorzy: Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie ul. Komorska 17/23, Stalgast, Akademia Kelnerska Grzegorza Górnika, szefowie kuchni, mistrzowie kelnerscy i absolwenci.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
3 września 2018

Podobne artykuły

8. Wojewódzkie Święto Karpia oPolskiego za nami

15 października 2018

6-7 października podczas Wojewódzkiego Święta Karpia oPolskiego na Zamku Książęcym w Niemodlinie odbył się konkurs kulinarny Czas na rybę. W konkursie dla uczniów szkół gastronomicznych zwyciężyła drużyna ze szkoły w Gorzowie Śląskim. Drugie miejsce zdobyli uczniowie szkoły z Kluczborka. Natomiast trzecią nagrodę otrzymała drużyna z Opola. Natomiast w konkursie dla restauratorów pierwsze miejsce zajęła restauracja Nad Stawem z Bogacicy, drugie Bistro Finezja z Tułowic, a trzecie Restauracja Bajka z Grodźca.

przeczytaj całość

W służbie przyszłym pokoleniom

15 października 2018

20 października już po raz czternasty na całym świecie obchodzony będzie Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni (International Chefs Day), ustanowiony przez dr. Billy Gallaghera w 2004 r., wybitnego lidera, mentora i ówczesnego prezydenta Stowarzyszenia WACS/WorldChefs - mówi Joanna Ochniak, przewodnicząca Komitetu obchodów Światowego Dnia Szefa Kuchni w WorldChefs.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl