Kolejna edycja warsztatów kulinarnych „Przygotowanie do kariery” | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Kolejna edycja warsztatów kulinarnych „Przygotowanie do kariery”

Trwa kolejna edycja warsztatów kulinarnych z Robertem Sową „Przygotowanie do kariery” organizowanych przez markę Prymat GASTROline w szkołach gastronomicznych. Pierwsze spotkanie odbyło się 17 października w Małopolskiej Szkole Gościnności w Myślenicach.

Podczas spotkań młodzi adepci sztuki kulinarnej dowiedzą się m.in.: jak łączyć ze sobą produkty, jak przyprawiać, żeby wydobyć i podkreślić smak przyrządzanych potraw. Wiedzę na ten temat uczniowie zdobywają od samego Roberta Sowy, jednego z najbardziej utalentowanych szefów kuchni w Polsce, znanego restauratora oraz osobowości medialnej.

W tegorocznej edycji uczniowie będą mieli okazje nauczyć się, jak przyrządzać potrawy z kuchni samego mistrza kulinarnego – np. zupę hiszpańską z chorizo i oliwkami, pierś z kaczki z jabłkami i rodzynkami czy deser –kardamonowy torcik bezowy z kremem waniliowym i owocami. Wszystkie dania powstaną przy użyciu aromatycznych przypraw marki Prymat GASTROline oraz produktów marki Smak.

Podczas każdego z 12 spotkań wyłaniany jest laureat prestiżowego konkursu „Kulinarny Talent Roberta Sowy", który swoje możliwości zaprezentuje podczas wielkiego finału na targach Euro Gastro, najważniejszych i największych targach branży HoReCa. Konkurs otwiera furtkę do przyszłej kariery w branży gastronomicznej.

Oprócz walorów edukacyjnych oraz szansy na dalszy rozwój ścieżki zawodowej warsztaty te, to dla uczniów okazja do otrzymania odzieży roboczej – fartuszków, dla najlepszych – także upominków, a dla szkoły pomocy merytorycznych w postaci tablic edukacyjnych oraz przypraw.

Spotkania w ramach cyklu odbywają się w szkołach gastronomicznych w całej Polsce.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
9 listopada 2018

Podobne artykuły

Poznańscy Kucharze Razem zebrali 10 520 zł dla WOŚP

18 stycznia 2019

13 stycznia już po raz kolejny znani szefowie kuchni poznańskich restauracji m.in.: Patryk Dziamski, Dawid Łagowski, Tomasz Purol, Sergiusz Hieronimczak, Paweł Mieszała, Roman Kosmalski, Artur Skotarczyk, Ernest Jagodziński, Jakub Ignyś, Michał Kuter, Dawid Klimaniec i Tomasz Zdrenka zaangażowali się w poznański finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

przeczytaj całość

Zainteresowanie food pairingiem stale rośnie

18 stycznia 2019

Ostatnie lata należą bez dwóch zdań do food pairingu. Trend, polegający na łączeniu różnych produktów w jedną całość, kilka lat temu wyszedł z podziemia, podbijając serca i żołądki fanów gotowania na całym świecie. Jeszcze w poprzednim wieku traktowany jako moda i fanaberia topowych szefów kuchni, obecnie stał się globalnym zjawiskiem i elementem budowania przewagi konkurencyjnej na rynku gastronomicznym.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl