Kolejna edycja warsztatów kulinarnych „Przygotowanie do kariery” | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Kolejna edycja warsztatów kulinarnych „Przygotowanie do kariery”

Trwa kolejna edycja warsztatów kulinarnych z Robertem Sową „Przygotowanie do kariery” organizowanych przez markę Prymat GASTROline w szkołach gastronomicznych. Pierwsze spotkanie odbyło się 17 października w Małopolskiej Szkole Gościnności w Myślenicach.

Podczas spotkań młodzi adepci sztuki kulinarnej dowiedzą się m.in.: jak łączyć ze sobą produkty, jak przyprawiać, żeby wydobyć i podkreślić smak przyrządzanych potraw. Wiedzę na ten temat uczniowie zdobywają od samego Roberta Sowy, jednego z najbardziej utalentowanych szefów kuchni w Polsce, znanego restauratora oraz osobowości medialnej.

W tegorocznej edycji uczniowie będą mieli okazje nauczyć się, jak przyrządzać potrawy z kuchni samego mistrza kulinarnego – np. zupę hiszpańską z chorizo i oliwkami, pierś z kaczki z jabłkami i rodzynkami czy deser –kardamonowy torcik bezowy z kremem waniliowym i owocami. Wszystkie dania powstaną przy użyciu aromatycznych przypraw marki Prymat GASTROline oraz produktów marki Smak.

Podczas każdego z 12 spotkań wyłaniany jest laureat prestiżowego konkursu „Kulinarny Talent Roberta Sowy", który swoje możliwości zaprezentuje podczas wielkiego finału na targach Euro Gastro, najważniejszych i największych targach branży HoReCa. Konkurs otwiera furtkę do przyszłej kariery w branży gastronomicznej.

Oprócz walorów edukacyjnych oraz szansy na dalszy rozwój ścieżki zawodowej warsztaty te, to dla uczniów okazja do otrzymania odzieży roboczej – fartuszków, dla najlepszych – także upominków, a dla szkoły pomocy merytorycznych w postaci tablic edukacyjnych oraz przypraw.

Spotkania w ramach cyklu odbywają się w szkołach gastronomicznych w całej Polsce.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
9 listopada 2018

Podobne artykuły

10. Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu 2018”

16 listopada 2018

W Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie trwa 10. Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu 2018”. Do tegorocznego finału kapituła konkursu wytypowała 12 zespołów, które współzawodniczyć będą w konkursie kulinarnym oraz kelnerskim.

przeczytaj całość

W Katowicach ruszył pierwszy w Polsce lokal Papa Diego

16 listopada 2018

15 listopada w galerii Libero Katowice ruszył pierwszy w Polsce lokal Papa Diego. W katowickim lokalu można spróbować m.in. kilku rodzajów burrito, tacos i burrito bowli, a także specjalnej lokalnej wersji tych dań – z krupniokiem.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl