Klub Szefów Kuchni zagra – zagotuje dla WOŚP | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Klub Szefów Kuchni zagra – zagotuje dla WOŚP

Klub Szefów Kuchni w tym roku ponownie zagra – zagotuje dla WOŚP. – Przygotujemy wielki kocioł zupy dla 15 tys. osób i menu degustacyjne dla 600 gości Jurka Owsiaka –  mówi Jarek Walczyk, prezes KSK.

Klubowicze wraz z przyjaciółmi z branży i uczniami szkół gastronomicznych będą na Placu Defilad przy Pałacu Kultury i Nauki już od soboty (12.01.) godz. 14:00 do samego końca w dniu finału (13.01.)!

Harmonogram:

Sobota

14:00 - Startujemy z kotłem, w którym przygotujemy 15 tysięcy porcji zupy gulaszowej.

Do przygotowania m.in. 500 kg mięsa wołowego

Niedziela

02:00 – Rozpalamy w nocy ogień pod kotłem

10:00 – Do kotła trafią pierwsze składniki

13:15 – Rozpoczynamy wydawanie zupy

13:15/ 13.18 – JUREK OWSIAK przyjdzie osobiście zamieszać zupę gulaszową – relacja w TTV.

Wydamy 15 tysięcy porcji zupy dla wszystkich chętnych, którą ugotuje około 30 osób.

Klub Szefów Kuchni ma swoją puszkę WOŚP i każdy chętny może (nie musi) „podziękować” za gorącą, smaczną zupę gulaszową.

Ponadto Klub Szefów Kuchni nakarmi w specjalnie przygotowanej restauracji na Placu Defilad około 600 orkiestrowych gości Jurka Owsiaka. Każdy może zasilić puszkę KSK dla WOŚP min. 40 PLN i również zjeść specjalne menu degustacyjne, które przygotuje grupa 40 kucharzy z pomocą uczniów z: ZSGS w Olsztynie, ZSG przy ul. Poznańskiej w Warszawie, ZSGH przy ul. Majdańskiej także w Warszawie.

Menu w Restauracji Mistrzów:

Przystawka: Wędzony sum – palony ziemniak, mus z kalafiora, rukola.

Zupa: Zupa Pho – makaron ryżowy, gotowana wołowina

Danie główne (do wyboru):

Łosoś - pieczarka, marchew, gnocchi w emulsji maślanej

Policzki wieprzowe – Demi-glace, pieczarka, marchew, gnocchi w emulsji maślanej

Kurczak zagrodowy - pieczarka, marchew, gnocchi w emulsji maślanej

Ravioli z warzywami ratatouille

Deser: Sernik – biała czekolada, czarna porzeczka, lody

27. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy - zbieramy na zakup nowoczesnego sprzętu medycznego dla specjalistycznych szpitali dziecięcych.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
11 stycznia 2019

Podobne artykuły

Piotr Pietras ma szóste miejsce w ASI Best World Sommelier

18 marca 2019

Piotr Pietras, Mistrz Polski Sommelierów z 2016 r. doszedł do półfinału i ostatecznie zajął szóste miejsce w Mistrzostwach Świata Sommelierów 2019. Zwycięzcą konkursu został Marc Almert, 27-letni sommelier z Niemiec, pracujący w hotelu Baur du Lac w Zurychu. W finale pokonał Ninę Hojgaard z Danii i Raimondasa Tomsonsa z Łotwy.

przeczytaj całość

Jak smakuje Polska?

18 marca 2019

Jakie są trendy i szanse rozwoju polskiej turystyki kulinarnej? Kim jest współczesny turysta kulinarny i jakie są jego potrzeby? Na te pytania odpowiadają eksperci, którzy wystąpią 23-24 maja podczas konferencji Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń w Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl