Kino Kulinarne na Transatlantyku | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Kino Kulinarne na Transatlantyku

Już po raz ósmy wyruszymy na Transatlantyku w filmowy rejs szlakiem wyznaczonym przez wielkich mistrzów kuchni. W ramach wyjątkowo lubianej przez widzów sekcji Kino Kulinarne pokazane zostaną znakomite filmy o tematyce kulinarnej i okołokulinarnej — obrazy poświęcone jedzeniu, kuchni, ale też osobiste i przez to fascynujące historie życia wielkich gwiazd z kulinarnego świata. Kluczem do Kina Kulinarnego jest idea zdrowej żywności, wolnej od chemii i GMO, wytwarzanej w opozycji do masowej, przemysłowej produkcji, a jednocześnie idea niespiesznego spotkania i rozmowy. Warto dodać, że Kino Kulinarne to autorski cykl Międzynarodowego Festiwalu Filmowego w Berlinie, a Transatlantyk ma wyłączność na jego prezentację w Polsce i jest jednym z dwóch festiwali filmowych na świecie, który współpracuje z Berlinale Kulinarisches Kino. Nad programem cyklu od 8 lat czuwa twórca i wieloletni kurator tej sekcji na Berlinale - Thomas Struck. W tegorocznym Kinie Kulinarnym zobaczymy filmy: „Jedz i pij, mężczyzno i kobieto” („Eat Drink Man Woman”, reż. Ang Lee, kolacja: Wojciecha Modesta Amaro), „Alain Ducasse – kuchenne wyzwania” („The Quest of Alain Ducasse”, reż. Gilles de Maistre, kolacja: Kurta Schellera i Roberta Skubisza), „Kubańskie historie” („Cuban Food Stories”, reż. Asori Soto, kolacja: Roberta Sowy), „W poszukiwaniu izraelskiej kuchni” („In search of Israeli Cuisine”, reż. Roger Sherman, kolacja: Marcina Popielarza), „Wino we krwi” („Our Blood is Wine”, reż. Emily Railsback, kolacja Justyny Słupskiej Kartaczowskiej).

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
5 lipca 2018

Podobne artykuły

Made Restaurant Wrocław

25 września 2018

Po wiosennych spotkaniach w Poznaniu i Krakowie, przyszedł czas na jesienną odsłonę projektu. Już 29 października we Wrocławiu spotkają się ci spośród przedstawicieli branży Horeca na Dolnym Śląsku, którzy chcą być 3 kroki przed innymi i… zarabiać. Biznesowa platforma gastronomiczna Made Restaurant to przestrzeń wymiany wiedzy, inspiracji i doświadczeń między liderami branży hospitality w kluczowych regionach w Polsce. Partnerem organizacyjnym wydarzenia został hotel Double Tree by Hilton.

przeczytaj całość

Sieć SO! Coffee planuje otwarcie nowych lokali

25 września 2018

90% Polaków nie wyobraża sobie dnia bez filiżanki kawy. Coraz częściej jej picie traktujemy jak rytuał, chwilę relaksu lub pretekst do spotkania ze znajomymi. Jest więc zapotrzebowanie na kawiarnie. Sieć SO! Coffee planuje otwarcie nowych lokali w Szczecinie, Trójmieście, Poznaniu, Zielonej Górze i Rzeszowie.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl