Kalendarium | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Wybierz datę

Festiwal Kuchni Greckiej

29 marca 2019
Miejsce: Nadarzyn
Organizator: Teo Vafidis

29 marca podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro w Nadarzynie odbędzie się 14. Festiwal Kuchni Greckiej. Celem konkursu jest promowanie młodych utalentowanych kucharzy, udokumentowanie ich wiedzy zawodowej oraz promocja produktów i kuchni greckiej. Organizatorem konkursu jest Theofilos Vafidis i przy wsparciu merytorycznym Chef’s Club of Greece – Poland Branch Office i MT Targi Polska.

przeczytaj całość

Kulinarny Talent 2019

28 marca 2019
Miejsce: Nadarzyn
Organizator: Robert Sowa, MT Targi Polska

28 marca, podczas 23. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2019 – najważniejszych i największych targów branży HoReCa, odbędzie się 11. edycja autorskiego konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent”.

przeczytaj całość

Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro

27 marca 2019
Miejsce: Nadarzyn
Organizator: MT Targi Polska

23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 12.edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się w dniach 27-29 marca 2019 r. w Ptak Warsaw Expo.

przeczytaj całość

International CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego

27 marca 2019
Miejsce: Nadarzyn
Organizator: NESTLÉ Professional

Nestlé Professional zaprasza szefów kuchni i kucharzy do udziału w kolejnej edycji konkursu kulinarnego CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, edycja 2019. Finał tego konkursu odbędzie się 27 marca na Targach EuroGastro organizowanych w Warsaw Ptak Expo w Nadarzynie koło Warszawy.

przeczytaj całość

Smart Cuisine - dania dietetyczne

27 marca 2019
Miejsce: Nadarzyn
Organizator: Klub Szefów Kuchni

Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje 1. edycję konkursu Smart Cuisine - dania dietetyczne. Zadaniem będzie stworzenie dania konkursowego pod hasłem: Karotenoidy - naturalne barwniki w warzywach i owocach strażnikami parametrów zdrowia.

przeczytaj całość

Zastosowanie nowoczesnych technologii w obiektach hotelowych i gastronomicznych

26 marca 2019
Miejsce: Warszawa
Organizator: Polski Instytut Rozwoju Biznesu

26 marca Polski Instytut Rozwoju Biznesu zaprasza osoby zarządzające obiektami gastronomicznymi, biznesowymi oraz typu leisure na konferencje „Zastosowanie nowoczesnych technologii w obiektach hotelowych i gastronomicznych”.

przeczytaj całość

10. Sweettargi

23 marca 2019
Miejsce: Katowice
Organizator: Fair Expo

23-25 marca w Katowicach odbędą się 10. jubileuszowe Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie, które zaprezentują najnowsze światowe trendy i nowinki z branży. Dziesiąta edycja Sweettargów będzie pełna konkursów, pokazów i atrakcji.

przeczytaj całość

Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra

9 marca 2019
Miejsce: Licheń Stary Hotel Atut****
Organizator: Hotel Atut

9 marca Hotel Atut w Licheniu Starym już po raz piąty będzie gościć uczestników mistrzostw Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra. W całodniowej rywalizacji wezmą udział reprezentanci hoteli i restauracji z całej Polski. Dwuosobowe drużyny będą musiały przygotować królewskie potrawy z jesiotrem w roli głównej.

przeczytaj całość

Targi WorldFood Poland

7 marca 2019
Miejsce: Warszawa
Organizator: World Food Poland

Targi WorldFood to nie tylko oferta dla handlu, to także możliwość nawiązania nowych kontaktów biznesowych z producentami oraz dystrybutorami żywności i napojów z kraju i ze świata dla branży HoReCa. – Merytoryczne szkolenia i warsztaty to rzetelna dawka wiedzy z zakresu zarządzania biznesem, a także nowinki w rozwijającej się branży gastronomicznej.

przeczytaj całość

L'Art de la cuisine Martell

2 marca 2019
Miejsce: Zamek Ryn
Organizator: Pernod Ricard Polska, Grupa Anders, przy merytorycznej współpracy Klubu Szefów Kuchni

01-03 marca 2019 r. w Hotelu Zamek Ryn **** odbędzie się jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce jakim jest L'Art de la cuisine Martell 2019. Konkurs ten nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski.

przeczytaj całość

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl