Hale Selgros Cash&Carry z certyfikatem ISO 22000 | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Hale Selgros Cash&Carry z certyfikatem ISO 22000

Gwarancja najwyższej jakości produktu, szczegółowa kontrola na każdym etapie dystrybucji towaru oraz ścisłe spełnianie wszystkich wymagań prawnych – w sześciu halach Selgros Cash&Carry, w których wprowadzono System Zarządzania Bezpieczeństwa Żywności został przeprowadzony audyt zakończony przyznaniem im certyfikatu ISO 22000 potwierdzającego spełnianie międzynarodowych norm związanych z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności.

Poznań, Białystok, Gdańsk, Wrocław-Długołęka, Radom oraz Warszawa-Połczyńska – przeprowadzony w tych sześciu halach audyt potwierdził wprowadzenie w nich Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności według wymagań normy: ISO 22 000:2005. Oznacza to, że wartości od zawsze przestrzegane w Selgros Cash&Carry związane ze spełnianiem oczekiwań klientów i partnerów handlowych oraz najwyższych wymagań dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności uzyskały teraz oficjalne potwierdzenie.

– W Selgros Cash&Carry naszym priorytetem od zawsze jest zapewnienie jakości
i bezpieczeństwa żywności. Współpracujemy wyłącznie ze sprawdzonymi i dokładnie zweryfikowanymi dostawcami, kontrolujemy otrzymywane od nich produkty od momentu przyjęcia, poprzez przechowywanie aż do zakupu. Dlatego nasi klienci mogą mieć pewność, że wybrane przez nich produkty są najwyższej jakości. Uzyskanie certyfikatu ISO 22000 to dla nas nie tylko potwierdzenie spełnienia wymagań normy, ale również dowód na to, że podejmowane przez naszą firmę działania mające na celu konsekwentne podwyższanie bezpieczeństwa żywności są skuteczne –
mówi Cezary Furmanowicz, dyrektor marketingu Transgourmet i Selgros Cash&Carry.

Przyznanie certyfikatu kolejnym sześciu halom Selgros Cash&Carry, w których wprowadzono System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności to dobra wiadomość przede wszystkim dla klientów. System określa bowiem warunki oraz wymagania dotyczące bezpieczeństwa żywności, takie jak wprowadzenie środków kontroli w całym łańcuchu dostaw, usystematyzowanie działań związanych z produkcją, usprawnienie współpracy ze wszystkimi ogniwami (partnerami) łańcucha żywnościowego oraz komunikacji wewnętrznej.

 

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
13 czerwca 2018

Podobne artykuły

W służbie przyszłym pokoleniom

19 października 2018

20 października już po raz czternasty na całym świecie obchodzony będzie Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni (International Chefs Day), ustanowiony przez dr. Billy Gallaghera w 2004 r., wybitnego lidera, mentora i ówczesnego prezydenta Stowarzyszenia WACS/WorldChefs - mówi Joanna Ochniak, przewodnicząca Komitetu obchodów Światowego Dnia Szefa Kuchni w WorldChefs.

przeczytaj całość

Książę Karol przekazał pieniądze na Tatarską Jurtę

19 października 2018

Książę Karol przekazał pieniądze Dżanettcie Bogdanowicz, której restauracja Tatarska Jurta spaliła się w nocy z 30 kwietnia na 1 maja. Do pieniędzy dołączony był list ze słowami wsparcia. Nie ujawniono kwoty, którą książę przekazał restauratorce – informuje The National.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl