Eliminacje regionalne PRIMERBA CUP

Newsy

Eliminacje regionalne PRIMERBA CUP

12 lutego 2010

Rozpoczął się kolejny etap konkursu PRIMERBA CUP, jednego z tych, których zwycięzca bierze udział w Kulinarnym Pucharze Polski – prestiżowym konkursie dla szefów kuchni w naszym kraju.

W fazie pierwszej uczestnicy przysyłali swoje zgłoszenia, czyli receptury wraz ze zdjęciami dania głównego z górki cielęcej z dowolnym rodzajem ziemniaków oraz ciepłej zakąski wegetariańskiej z wykorzystaniem bakłażana i pomidorów. Warunkiem startu było wykorzystanie Primerby Knorr o dowolnie wybranym smaku. W drodze wstępnych eliminacji jury wyłoniło 52 dwuosobowe drużyny, które wystartuję w rozgrywkach regionalnych. Poszczególne konkursy odbędą się:

– reg. zach.: 23 lutego w Centrum Kulinarnym Unilever Foodsolutions w Poznaniu,
– reg. pn.: 25 marca w Restauracji Soprano w Gdańsku,
– reg. pn.-wsch.: 26 marca w Hotelu Wileńskim w Olsztynie,
– reg. pd.-wsch.: 13 kwietnia w Hotelu Łysogóry w Kielcach,
– reg. pd.-centr.: 14 kwietnia w Zajeździe Jurajskim w Częstochowie,
– reg. pd.-zach.: 15 kwietnia w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu,
– reg. centr.-wsch.: 27 kwietnia w siedzibie Unilever w Warszawie.

Z pełną listą nazwisk zakwalifikowanych uczestników można się zapoznać na stronie www.unileverfoodsolutions.pl. Laureaci I i II miejsca z wszystkich regionów zmierzą się 25 maja br. w półfinale w Centrum Kulinarnym w Poznaniu. Sponsorzy: Eva-Tec, Grapil, VivaMix oraz Witek’s wraz z Unilever Foodsolutions – organizatorem, zadbali o atrakcyjne nagrody.