Prawie świeże nie jest świeże – przekonują producenci mrożonek. Przypominają, że mrożone warzywa czy owoce są lepsze od tych niemrożonych, ale mających czas świeżości dawno za sobą. Profesjonalnej gastronomii przekonywać do tego nie trzeba – szefowie kuchni wiedzą, że mrożonki to pełnowartościowy składnik dań, źródło oszczędności pieniędzy, czasu i nerwów.

Zbliża się okres świąteczny. Zaczynamy odkurzać babcine przepisy i przygotowujemy się mentalnie do wigilijnego menu. Obok różnorodnych potraw rybnych, zawsze na wigilijnym stole pojawiają się dania mączne, w tym między innymi pierogi. Na ich czele stają zazwyczaj uszka, które można odnaleźć w barszczu bądź zupie grzybowej. Ich przygotowanie to często dzieło wielu rąk - praca zespołowa, sprzyjająca integracji.

Choć jeszcze śniegu nie widać i nikt nie czuje gorączki przedświątecznej, to już teraz należy przygotowywać lokal do tego ważnego okresu. Nawet się nie obejrzymy, a smutnie padający za oknem deszcz zmieni się w śnieżnobiały puch i nasi Goście zapragną poczuć wyjątkową magię Gwiazdki.

Najpopularniejsze