Z całą pewnością, będąc dobrze przygotowanym merytorycznie i z gwarancją, że zrobi się to z osobami, których wiodącymi cechami są lojalność i determinacja. Dopiero, będąc tak wyposażonym, można zajrzeć do portfela i w głąb siebie, by odpowiedzieć na pytanie: Czego właściwie pragnę? Jakie mam marzenia, a jakie realne możliwości?

Świat koktajli to wybuchowa mieszanka dobrej zabawy, rzemieślniczych alkoholi i teatru w wykonaniu aktorskiej gry profesjonalnych barmanów. Jeszcze nigdy w przeszło dwustuletniej historii tej dziedziny gastronomii nie mieliśmy tak szerokiej palety możliwości jeśli chodzi o sztukę miksologii.

Biznes gastronomiczny w wielu przypadkach nie jest już kurą znoszącą złote jajka, ewentualnie kurą obficie faszerowaną ciężką pracą wysoko wykwalifikowanych kucharzy, kelnerów kadry kierowniczej, a zwłaszcza właścicieli.
Duzi i mali nie są zwolnieni właścicieli z myślenia, każdy nowy dzień przynosi coś nowego, czarne chmury przeplata słońce, deszcz lub czasami nawet grad. Problem goni problem i nie ma czasu na to, aby go nie rozwiązać, a kłopoty?

Minęło już parę tygodni od oficjalnego podania do wiadomości informacji o powstaniu nowego Stowarzyszenia. Teraz czas na konkrety. Myślą przewodnią wszystkich założycieli oraz członków było, jest i będzie transparentność w finansach poprzez wglądowe raporty. To tutaj chcemy pokazać, że zarząd i członkowie nie będą czerpać korzyści materialnych, jak i finansowych z tytułu przynależności do Polskiej Inicjatywy Kulinarnej (PIK).

Najpopularniejsze