Colors: Blue Color

Interaktywne szkolenie z zakresu higieny rąk, dostępne w aplikacji Tork VR Clean Hands Training, zostało nagrodzone w kategorii Produkty powiązane/Usługi w tegorocznej edycji konkursu Interclean Innovation. Szkolenie VR pozwala użytkownikom przećwiczyć każdy z 5 etapów higieny rąk według WHO, zwiększając tym samym świadomość jej znaczenia, a nawet przyczyniając się do ratowania życia.

Wzrasta zapotrzebowanie konsumentów na przestrzeń wzmacniającą ich poczucie obcowania z naturą. W odpowiedzi na „zielony trend” kolejne restauracje, oprócz tradycyjnego kwiatka na stoliku, wprowadzają do wnętrz wertykalne ogrody, bujne dekoracje z roślin doniczkowych oraz panele z mchu.

Choć możemy już zaprosić gości do stolików naszych piekarni i cukierni, społeczna samoizolacja spowodowała zmianę nawyków klientów, powodując znaczące straty w codziennych zyskach. Choć część z nich możemy odzyskać, wprowadzając ofertę na dowóz. Jak to zrobić skutecznie?

Chcąc funkcjonować w świecie ogarniętym epidemią hotele i inne obiekty noclegowe muszą spełniać warunki bezpieczeństwa sanitarnego. Do kanonu priorytetowych zadań należących do personelu weszło niszczenie drobnoustrojów chorobotwórczych w celu zapobieżenia zakażeniu. W skutecznej dezynfekcji pomagają profesjonalne preparaty o szerokim spektrum działania.

Branża gastronomiczna przeżywa w związku z epidemią koronawirusa niebywale trudny okres, którego nie można porównać z jakimikolwiek trudnościami dotykającymi restauratorów w ostatnich kilkudziesięciu latach. Ze względu na zakaz prowadzenia innej działalności gastronomicznej niż sprzedaż posiłków w dowozie lub na wynos wiele osób przymusowo zamknęło lokale, albo też ich dochody spadły drastycznie. Z tego względu wiele osób zastanawia się – jaki wpływ ma to na umowy najmu? Czy możliwa jest zmiana umowy na warunki bardziej korzystne?

Podczas pandemii część restauracji została zamknięta, a część pracuje w trybie wynosów, ale to nie jest rozwiązanie dla każdego. Do restauracji, takich jak Zoni czy WuWu, nie przychodzi się tylko dla jedzenia. Liczy się wnętrze, obsługa – po prostu cała atmosfera.

Najpopularniejsze