Costa Coffee FlyDining – nowy, restauracyjny koncept | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Costa Coffee FlyDining – nowy, restauracyjny koncept

Costa Coffee FlyDining to nowy, restauracyjny koncept marki, który otworzył się 21 kwietnia na warszawskim Okęciu. Poza tradycyjną ofertą znaną z kawiarni Costa Coffee, podróżujący znajdą tu bogate menu, pełne niebanalnych smaków z różnych stron świata. Costa Coffee FlyDining jest odpowiedzią na potrzeby osób, które szukają na lotnisku miejsca na zjedzenie pysznego posiłku lub chcą go zabrać ze sobą na pokład samolotu.

Costa Coffee FlyDining na warszawskim lotnisku

Costa Coffee dynamicznie rozwija się w Polsce i wzbogaca ofertę gastronomiczną warszawskiego lotniska. To zupełnie nowy format, którego jeszcze u nas nie było. Wiemy, że takie miejsce jest bardzo potrzebne, chcemy zmieniać standardy lotniskowego jedzenia i wyznaczać dobre trendy. Ma być przede wszystkim smacznie i w rozsądnych cenach. ­– mówi Andrzej Jackiewicz, Managing Director Costa Coffee.

Oferta Costa Coffee FlyDining, to wynik wnikliwej, wielomiesięcznej obserwacji rynku, a przede wszystkim, odpowiedź na potrzeby konsumentów. Jednocześnie jest to ważny moment w rozwoju marki Costa Coffee w Polsce. Od teraz, oprócz kawy, będzie można skorzystać z bogatego w smaki, różnorodnego menu restauracyjnego.  Jest to dla nas ogromne wyzwanie, a także szansa, ponieważ mamy atrakcyjną lokalizację i unikatową ofertę. – dodaje Andrzej Jackiewicz. Tym samym Costa Coffee umacnia swoją pozycję na lotniskach na całym świecie. Łącznie marka ma już prawie 50 kawiarni na lotniskach w dziesięciu krajach świata.

Oferta restauracyjna Costa Coffee FlyDining

W menu znajdą się sycące i bogate w smaki dania główne – FlyEat, sałaty – FlyFresh, sosy z apetycznymi dodatkami – FlyCurry, coś dla najmłodszych, czyli FlyFun, a dla miłośników tradycji, zupy inspirowane polskimi smakami – FlySoup. Również wielbiciele kuchni włoskiej znajdą coś dla siebie – FlyPasta to makarony w najlepszym wydaniu. Dostępna będzie też bogata oferta śniadaniowa – FlyBreakfast.

Praca nad ofertą „FlyDining” trwała wiele miesięcy, prowadzona była we współpracy z ekspertami z firmy MMF, za którymi stoją takie marki jak Orzo czy AIOLI. Dzięki temu do klientów trafią nietuzinkowe propozycje smakowe, niespotykane nigdzie indziej poza Costa Coffee FlyDining.

Odlotowa kawa - czyli niepowtarzalny, lotniskowy klimat

Wnętrze Costa Coffee FlyDining nawiązuje do tematu podróży, design idealnie wpisuje się w otoczenie lotniska. Jest to również jedna z największych kawiarni w sieci Costa Coffee w Polsce. Dwupoziomowa przestrzeń, licząca ponad 300 m2, połączona dla wygody klientów windą ze znajdującymi się wewnątrz dwoma, niezależnie działającymi barami na obu kondygnacjach. Wnętrze jest jasne i nowoczesne, utrzymane w miejskim, industrialnym klimacie. Naturalne, drewniane wykończenie zostało przełamane roślinnymi akcentami. Skórzane kanapy i wygodne fotele zachęcają do relaksu przed podróżą. Premierowy format Costa Coffee na Okęciu to miejsce, gdzie podróż rozpoczyna się nie tylko smacznie, ale i komfortowo.

Costa Coffee FlyDining zlokalizowane jest w Hali Odlotów, przed bramkami kontroli bezpieczeństwa. Posiłek można zjeść na miejscu lub zabrać ze sobą na pokład samolotu (w przeznaczonych do tego specjalnych pojemnikach).

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
14 maja 2018

Podobne artykuły

W służbie przyszłym pokoleniom

19 października 2018

20 października już po raz czternasty na całym świecie obchodzony będzie Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni (International Chefs Day), ustanowiony przez dr. Billy Gallaghera w 2004 r., wybitnego lidera, mentora i ówczesnego prezydenta Stowarzyszenia WACS/WorldChefs - mówi Joanna Ochniak, przewodnicząca Komitetu obchodów Światowego Dnia Szefa Kuchni w WorldChefs.

przeczytaj całość

Książę Karol przekazał pieniądze na Tatarską Jurtę

19 października 2018

Książę Karol przekazał pieniądze Dżanettcie Bogdanowicz, której restauracja Tatarska Jurta spaliła się w nocy z 30 kwietnia na 1 maja. Do pieniędzy dołączony był list ze słowami wsparcia. Nie ujawniono kwoty, którą książę przekazał restauratorce – informuje The National.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl