Chrupiąca zapiekanka po włosku | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Chrupiąca zapiekanka po włosku

Sylwia Ładyga, uczestniczka 5. edycji programu Masterchef, ambasadorka marki Skarby Serowara przygotowała walentynkowy przepis na chrupiące zapiekanki po włosku z serem Bursztyn.

CHRUPIĄCE ZAPIEKANKI PO WŁOSKU – Z BURSZTYNEM, PESTO I POMIDORAMI

SKŁADNIKI:

  • ciasto francuskie – 200 g
  • pomidor – 1 szt.
  • domowe pesto bazyliowe – ok. 100 g
  • ser żółty BURSZTYN Skarby Serowara – 100 g
  • świeży szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • żółtko do posmarowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Z ciasta francuskiego wycinamy okręgi, nakładamy porcję pesto bazyliowego. Dodajemy starty Bursztyn oraz plaster pomidora. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem, oprószamy solą oraz pieprzem i zapiekamy ok. 20 minut/200°C. Zajadamy na gorąco ze świeżymi ziołami!

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Przepisy
Tagi
Data dodania
9 lutego 2018

Podobne artykuły

Dżem z surowej cebuli ze śledziem

8 stycznia 2019

Ziemniaki obieramy i przygotowujemy klasyczne puree. Gotowe filety śledzia rolujemy ciasno.

przeczytaj całość

Comber z jelenia z sosem czekoladowym

10 grudnia 2018

Jelenia oczyszczamy i dzielimy na równe porcje po 180 g. Doprawiamy i smażymy 1,5 min. z każdej strony. Następnie dodajemy masło i zioła. Wkładamy mięso do piekarnika i pieczemy na różowo.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl