Chłodniejsza strona lata w restauracjach Sphinx | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Chłodniejsza strona lata w restauracjach Sphinx

Restauracje Sphinx wprowadzają nową ofertę deserów pod hasłem „Chłodniejsza strona lata”. Składa się na nią sześć orzeźwiających propozycji, w tym desery i puchary lodowe, sernik na zimno oraz kawa mrożona.

Na letnie dni Sphinx proponuje m.in. sorbet malinowy na purée z owoców yuzu lub na musie malinowym z rurkami waflowymi i bitą śmietaną oraz deser lodowy orzech & kawa, czyli lody o smaku orzecha laskowego z polewą figową i lody waniliowe, podane na espresso z rodzynkami i bitą śmietaną. W ofercie nie zabrakło pucharów lodowych – do wyboru są trzy gałki sorbetu prosecco na purée z owoców yuzu z cząstkami pomarańczy bądź dwie gałki sorbetu prosecco podane z lodami truskawkowymi na musie malinowym i ze świeżymi malinami. Na klientów czeka też pomarańczowy sernik na zimno z herbatnikami i owocami w cytrynowej lub truskawkowej galaretce z bitą śmietaną, a także kawa mrożona, czyli kawa z mlekiem na zimno z wybranym smakiem lodów i bitą śmietaną.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Aktualności
Tagi
Sphinx
Data dodania
11 lipca 2018

Podobne artykuły

Gala Poland 100 Best Restaurants

29 października 2018

26 października w Rytrze w Willi Poprad odbyła się premiera VIII edycji Przewodnika Poland 100 Best Restaurants. Najlepszą restauracją w Polsce 2018 r. została Wodna Wieża z Pszczyny, a tytuł najlepszej karczmy przypadł Cichemu Kącikowi z Krynicy – Zdrój. Podczas Gali świętował swoje 52 urodziny Robert Sowa. Poradnik Restauratora był patronem medialnym tego wydarzenia

przeczytaj całość

Pierwsza nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski 2019 przyznana

29 października 2018

26 października we Wrocławiu odbyła się 7. edycja konkursu Kulinarny Rajd Mistrzów. Pierwsze miejsce i nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2019 otrzymali Marcin Nowak i Maciej Małecki z Brasserie Warszawska. Poradnik Restauratora był patronem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl