Składniki na 4 porcje:
- Łopatka QMP (mielona) – 600 g
- Cebula – 2 średnie sztuki
- Kolendra mielona -1 płaska łyżeczka do herbaty
- Kmin rzymski mielony -1 płaska łyżeczka do herbaty
- Kolendra świeża – 1 mała doniczka
- Esencjonalny bulion wołowy – 300 ml
- Pikantna zielona papryka – 1 szt. średniej wielości
- Czerwona gotowana – 150 g
- Pomidory „pelati” – 1 mała puszka ok. 400 g
- Sól
SPOSÓB WYKONANIA
Podsmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę, a następnie podsmażać partiami mięso. Wymieszać z cebulą dodać, pociętą w drobną kosteczkę pikantną paprykę i mielone przyprawy, całość podlać bulionem i dusić po odparowaniu bulionu. Następnie dodać dokładnie rozgniecione pomidory z sokiem, dusić i doprawić solą do smaku. Gdy mięso będzie miękkie, dodać fasolę, chwilę poddusić i dodać posiekaną świeżą kolendrę.