Arte Culinaria Italiana już po raz czternasty - regulamin | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Arte Culinaria Italiana już po raz czternasty - regulamin

23 lutego w Hotelu Warszawa Spa & Resort w Augustowie odbędzie się 14. Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej Arte Culinaria Italiana. Autorem i pomysłodawcą jest Giancarlo Russo. Wydarzenie patronatem honorowym obejmie Ambasada Włoska w Polsce, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, Greckie Stowarzyszenie Kucharzy Poland Branch Office, Stowarzyszenie Włoskich Restauracji i Producentów na Świecie „Ciao Italia2.0” oraz władze miasta Augustów. 14. konkurs odbędzie się z udziałem Partnera Bellavita Expo The Excellence of Italy Warsaw 2019.

Arte Culinaria Italiana jest imprezą cykliczną odbywająca się od 2001 r. w różnych hotelach i restauracjach w całej Polsce. Po pięcioletniej przerwie, w 2016 r. konkurs wrócił w szeregi najważniejszych wydarzeń kulinarnych w kalendarzu imprez gastronomicznych w Polsce. Konkurs ten służy promocji obiektów hotelarsko-gastronomicznych związanych z kuchnią i kulturą włoską oraz prezentacji firm oferujących wysoko jakościowe produkty.

Konkurs włoskiej sztuki kulinarnej to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych odbywających się w Polsce, a uczestnicy konkursu to kucharze z wielu najlepszych i uznanych restauracji i hoteli z całej Polski. Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej . Do konkursu dla profesjonalistów zgłaszają się ekipy z hoteli z całej Polski , spośród których jury selekcyjne wyłania 12 najlepszych ekip na podstawie przesłanych zgłoszeń według wytycznych w regulaminie konkursowym.

Jako uatrakcyjnienie wydarzenia odbywa się także konkurs dla Gwiazd – znanych postaci telewizyjnych, które przygotują do oceny jury VIP jedno danie konkursowe.

Współorganizatorem konkursu jest Hotel Warszawa*** Spa & Resort.

Wszystkie zgłoszenia należy przesyłać nie później niż do dnia 31 stycznia roku na adres e-mail : konkurs@giancarlo.pl DW:  szulba@tlen.pl .

REGULAMIN

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
11 stycznia 2019

Podobne artykuły

Piotr Pietras ma szóste miejsce w ASI Best World Sommelier

18 marca 2019

Piotr Pietras, Mistrz Polski Sommelierów z 2016 r. doszedł do półfinału i ostatecznie zajął szóste miejsce w Mistrzostwach Świata Sommelierów 2019. Zwycięzcą konkursu został Marc Almert, 27-letni sommelier z Niemiec, pracujący w hotelu Baur du Lac w Zurychu. W finale pokonał Ninę Hojgaard z Danii i Raimondasa Tomsonsa z Łotwy.

przeczytaj całość

Jak smakuje Polska?

18 marca 2019

Jakie są trendy i szanse rozwoju polskiej turystyki kulinarnej? Kim jest współczesny turysta kulinarny i jakie są jego potrzeby? Na te pytania odpowiadają eksperci, którzy wystąpią 23-24 maja podczas konferencji Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń w Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl