10 marca w Hotelu Blue Diamond Active SPA **** w Trzebownisku k. Rzeszowa odbędzie się wielkie włoskie wydarzenie kulinarne pod patronatem Ambasady Włoskiej w Warszawie, wójta gminy Trzebownisko, Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Greckiego Stowarzyszenia Kucharzy Poland Branch Office, Stowarzyszenia Włoskich Restauracji i Producentów na Świecie „Ciao Italia2.0” oraz z udziałem partnera konkursu Bellavita Expo The Excellence of Italy Warsaw 2018.
Podczas Arte Culinaria Italiana odbędzie się także rywalizacja konkursowa o udział w eliminacjach do prestiżowego, międzynarodowego konkursu kulinarnego Pasta World Championship, odbywającego się w Mediolanie. Profesjonalne Jury wybierze najlepsze danie makaronowe przygotowane podczas Arte Culinaria Italiana, którego twórca zostanie uhonorowany przez markę Barilla tytułem Master of Pasta.
Do konkursu dla profesjonalistów zgłosiły się 22 ekipy, spośród których jury selekcyjne wyłoniło 12 najlepszych ekip.
RESTAURACJA KUKNUK **** RZESZÓW www.kuknuk.pl
Jakub Hołota
Rafał Kuźniar
RESTAURACJA ENOTEKA PERGAMIN **** KRAKÓW www.enotekapergamin.pl
Mateusz Guzik
Rafał Tobiasz
HOTEL BONIFACIO**** SOCHOCIN www.hotelbonifacio.pl
Przemysław Bednarz
Łukasz Fabiszewski
HOTEL CENTRUM *** SOSNOWIEC www.hotelcentrumsosnowiec.pl
Bartłomiej Kornacki
Przemysław Gościniak
RESTAURACJA PONIDZIE HOTEL SŁONECZNY ZDRÓJ **** BUSKO ZDRÓJ www.slonecznyzdroj.pl
Hubert Misterkiewicz
Łukasz Wolny
LEMON RESORT SPA **** GRÓDEK NAD DUNAJCEM www.lemonresort.pl
Iwona Tomasiak
Teresa Salamon
RESTAURACJA SAFRAN HOTEL RADO **** WOLA CHORZELOWSKA www.hotelrado.pl
Kamil Tłuczek
Krzysztof Chłopek
HOTEL RESTAURACJA WAWRZYNIAK**** KROTOSZYN www.wawrzyniak.net.pl
Tomasz Ptak
Arkadiusz Marcisz
HERON LIFE HOTEL***** GRÓDEK NAD DUNAJCEM www.heron-hotel.com
Dominik Łukasik
Michał Ciszek
HOTEL CZARNY POTOK RESORT SPA &CONFERENCE **** KRYNICA ZDRÓJ www.hotelczarnypotok.pl
Wojciech Kotula
Piotr Orzech
HOTEL RESTAURACJA PIANO *** LUBLIN www.piano-lublin.pl
Paweł Gałecki
Dariusz Cygan
HOTEL KOSSAK **** KRAKÓW www.hotelkossak.pl
Jan Cup
Michał Chlebek
EKIPA REZERWOWA
RESTAURACJA ZIELONA GÓRKA PABIANICE www.zielonagorka.com
Jędrzej Lewandowski
Dawid Pluta
JURY PROFESJONALNE DEGUSTACYJNE:
Krzysztof Szulborski- przewodniczący jury
Kurt Scheller
Teofilos Vafidis
Andrzej Polan
Jarosław Uścinski
Wiesław Bober
JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE:
Tomasz Purol
Patryk Kotarba
Dawid Łagowski
Zbigniew Kopycki
SUPERVISOR
Dariusz Zahorański
W konkursie dla Gwiazd wystąpi 6 drużyn :
Zygmunt Chajzer i Tomasz Lachowicz
Paweł Stasiak i Daria Stasiak
Tomasz Kozłowicz i Renata Stankiewicz
Bartosz Żukowski i Pola Żukowska
Krzysztof Ignaczak i Iwona Ignaczak
Leszek Wiśniewski i Bożena Szczepańska
JURY VIP DEGUSTACYJNE:
Zbigniew Kloc, Właściciel hotelu Blue Diamond Hotel Active Spa****
Sławomir Barczak, dyrektor hotelu Blue Diamond Hotel Active Spa****
Lesław Kuźniar, wójt gminy Trzebownisko
Wojciech Chojnicki, prezes zarządu marki Winterhalter
Karolina Dmochowska, expert ds. marki Barilla
Małgorzata Piotrowska, dyrektor marketingu marki Gastro Magic Servis
Krzysztof Remiszewski, dyrektor ds. food service marki Sokołów
JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE:
Andrzej Ławniczak
Michał Markowicz
Dariusz Ratuszniak
SUPERVISOR
Jacek Kempa