Arte Culinaria Italiana

Arte Culinaria Italiana

10 listopada 2017

10 marca w Hotelu Blue Diamond Active SPA **** w Trzebownisku k. Rzeszowa odbędzie się wielkie włoskie wydarzenie kulinarne pod patronatem Ambasady Włoskiej w Warszawie, wójta gminy Trzebownisko, Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Greckiego Stowarzyszenia Kucharzy Poland Branch Office, Stowarzyszenia Włoskich Restauracji i Producentów na Świecie „Ciao Italia2.0” oraz z udziałem partnera konkursu Bellavita Expo The Excellence of Italy Warsaw 2018. 

Podczas Arte Culinaria Italiana odbędzie się także rywalizacja konkursowa o udział w eliminacjach do prestiżowego, międzynarodowego konkursu kulinarnego Pasta World  Championship, odbywającego się w Mediolanie. Profesjonalne Jury wybierze najlepsze danie makaronowe przygotowane podczas Arte Culinaria Italiana, którego twórca zostanie uhonorowany przez markę Barilla tytułem Master of Pasta.

Do konkursu dla profesjonalistów zgłosiły się 22 ekipy,  spośród których jury selekcyjne wyłoniło 12 najlepszych ekip.

RESTAURACJA KUKNUK **** RZESZÓW www.kuknuk.pl

Jakub Hołota

Rafał Kuźniar

RESTAURACJA ENOTEKA PERGAMIN **** KRAKÓW www.enotekapergamin.pl

Mateusz Guzik

Rafał Tobiasz

HOTEL BONIFACIO**** SOCHOCIN www.hotelbonifacio.pl

Przemysław Bednarz

Łukasz Fabiszewski

HOTEL CENTRUM *** SOSNOWIEC www.hotelcentrumsosnowiec.pl

Bartłomiej Kornacki

Przemysław Gościniak

RESTAURACJA PONIDZIE HOTEL SŁONECZNY ZDRÓJ **** BUSKO ZDRÓJ www.slonecznyzdroj.pl

Hubert Misterkiewicz

Łukasz Wolny

LEMON RESORT SPA **** GRÓDEK NAD DUNAJCEM  www.lemonresort.pl

Iwona Tomasiak

Teresa Salamon

RESTAURACJA SAFRAN HOTEL RADO **** WOLA CHORZELOWSKA www.hotelrado.pl

Kamil Tłuczek

Krzysztof Chłopek

HOTEL RESTAURACJA WAWRZYNIAK**** KROTOSZYN www.wawrzyniak.net.pl

Tomasz Ptak

Arkadiusz Marcisz

HERON LIFE HOTEL***** GRÓDEK NAD DUNAJCEM  www.heron-hotel.com

Dominik Łukasik

Michał Ciszek

HOTEL CZARNY POTOK RESORT SPA &CONFERENCE **** KRYNICA ZDRÓJ www.hotelczarnypotok.pl

Wojciech Kotula

Piotr Orzech

HOTEL RESTAURACJA PIANO *** LUBLIN www.piano-lublin.pl

Paweł Gałecki

Dariusz Cygan

HOTEL KOSSAK **** KRAKÓW www.hotelkossak.pl

Jan Cup

Michał Chlebek

EKIPA REZERWOWA

RESTAURACJA ZIELONA GÓRKA PABIANICE www.zielonagorka.com

Jędrzej Lewandowski

Dawid Pluta

JURY PROFESJONALNE DEGUSTACYJNE:

Krzysztof Szulborski- przewodniczący jury

Kurt Scheller

Teofilos Vafidis

Andrzej Polan

Jarosław Uścinski

Wiesław Bober

JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE:

Tomasz Purol

Patryk Kotarba

Dawid Łagowski

Zbigniew Kopycki

SUPERVISOR

Dariusz Zahorański

W konkursie dla Gwiazd wystąpi 6 drużyn :

Zygmunt Chajzer i Tomasz Lachowicz

Paweł Stasiak i Daria Stasiak

Tomasz Kozłowicz i Renata Stankiewicz

Bartosz Żukowski i Pola Żukowska

Krzysztof Ignaczak i Iwona Ignaczak

Leszek Wiśniewski i Bożena Szczepańska

JURY VIP DEGUSTACYJNE:

Zbigniew Kloc, Właściciel hotelu Blue Diamond Hotel Active Spa****

Sławomir Barczak, dyrektor hotelu Blue Diamond Hotel Active Spa****

Lesław Kuźniar, wójt gminy Trzebownisko

Wojciech Chojnicki, prezes zarządu marki Winterhalter

Karolina Dmochowska, expert ds. marki Barilla

Małgorzata Piotrowska, dyrektor marketingu marki Gastro Magic Servis

Krzysztof Remiszewski, dyrektor ds. food service marki Sokołów

JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE:

Andrzej Ławniczak

Michał Markowicz

Dariusz Ratuszniak

SUPERVISOR

Jacek Kempa