Colors: Purple Color

Miejsce: Licheń Stary Hotel Atut****
Organizator: Hotel Atut
9 marca Hotel Atut w Licheniu Starym już po raz piąty będzie gościć uczestników mistrzostw Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra. W całodniowej rywalizacji wezmą udział reprezentanci hoteli i restauracji z całej Polski. Dwuosobowe drużyny będą musiały przygotować królewskie potrawy z jesiotrem w roli głównej.

Miejsce: Nadarzyn
Organizator: Teo Vafidis
29 marca podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro w Nadarzynie odbędzie się 14. Festiwal Kuchni Greckiej. Celem konkursu jest promowanie młodych utalentowanych kucharzy, udokumentowanie ich wiedzy zawodowej oraz promocja produktów i kuchni greckiej. Organizatorem konkursu jest Theofilos Vafidis i przy wsparciu merytorycznym Chef’s Club of Greece – Poland Branch Office i MT Targi Polska.

Miejsce: Warszawa
Organizator: World Food Poland
Targi WorldFood to nie tylko oferta dla handlu, to także możliwość nawiązania nowych kontaktów biznesowych z producentami oraz dystrybutorami żywności i napojów z kraju i ze świata dla branży HoReCa. – Merytoryczne szkolenia i warsztaty to rzetelna dawka wiedzy z zakresu zarządzania biznesem, a także nowinki w rozwijającej się branży gastronomicznej.

Miejsce: Gdańsk
Organizator: Międzynarodowe Targi Gdańskie, Restauracja Ambereside i Sebastian Cichy - Mobile Chef.
6-7 kwietnia w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AmberExpo w Gdańsku odbędzie się Grill Festiwal czyli Ogólnopolski Konkurs Kulinarny o tytuł Gold Grill Team. Organizatorzy to: Międzynarodowe Targi Gdańskie, Restauracja Ambereside i Sebastian Cichy - Mobile Chef.

Miejsce: Łochów
Organizator: Związek Polskie Mięso
14-15 lutego w Folwarku Łochów odbędzie się branżowa konferencja ,,Bezpieczeństwo żywności – nadzór, podział kompetencji oraz doświadczeń we współpracy pomiędzy służbami weterynaryjnymi a branżą mięsną”.

Miejsce: Kielce
Organizator: Fundacja Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy oraz firmy Unilever, Hotel Kongresowy-Centrum Biznesu i Zespół Szkół Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kielcach.
6 lutego odbędzie się druga edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Junior Culinary Cap organizowana przez Fundację Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy oraz firmy Unilever, Hotel Kongresowy - Centrum Biznesu i Zespół Szkół Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kielcach.

Miejsce: Augustów
Organizator: Giancarlo Russo
23 lutego 2019 r. w hotelu Warszawa*** SPA & Resort w Augustowie odbędzie się kolejna edycja włoskiego wydarzenia kulinarnego Arte Culinaria Italiana. Autorem i pomysłodawcą konkursu jest Giancarlo Russo.

Najpopularniejsze