Colors: Purple Color

W warszawskiej Fortecy Kręgliccy odbyła się finałowa kolacja Chefs For Change, do której zasiadło 200 gości. Mogli oni spróbować wegańskich dań autorstwa m.in. Marcina Popielarza (Najlepszy Młody Szef Kuchni Europy Środkowo-Wschodniej wg. San Pellegrino Young Chef 2018), Marii Przybyszewskiej, Grzegorza Łapanowskiego, Tomasza Olewskiego czy Moniki Dąbrowskiej (zwyciężczyni II edycji Hell’s Kitchen).

5-6 października na Zamku w Niemodlinie podczas Wojewódzkiego Święta Karpia Opolskiego odbył się konkurs kulinarny Czas na rybę! Pierwsze miejsce zdobyła drużyna z Hotel Bania z Białki Tatrzańskiej (Adrian Rosół i Szymon Szlembarski).

9 października w Warszawie odbędzie się Kongres Szefów Kuchni. Szefowie kuchni poddani są dużej presji i pracują niezwykle intensywnie.

Premiera 9. edycji Przewodnika Poland 100 Best Restaurants, który tworzy kulinarną mapę Polski, ogłoszenie listy 100 najlepszych restauracji w Polsce i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się w piątkowy wieczór 25 października 2019 r. w Pałacu Tłokinia.

Sfinks Polska, spółka zarządzająca sieciami Sphinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło czy Fabryka Pizzy, otrzymała zawiadomienie o przyjęciu jej oferty dotyczącej nabycia Fabryki Pizzy Sp. z o.o. W rezultacie, 14 października br. dojdzie do zawarcia umowy sprzedaży wszystkich udziałów w tej spółce za cenę 8 mln zł. Finalizacja transakcji i dzień zapłaty przypadną na 15 kwietnia 2020 r.

Kalendarium

Najpopularniejsze