Colors: Purple Color

Prezydent Kielc zapowiedział udzielenie 99% rabatu dla restauratorów, którzy chcą w tym sezonie uruchomić letni ogródek. Ma to związek z zapowiedzią rządu, że działalność restauracyjną będą mogli prowadzić jedynie ci przedsiębiorcy, którzy posiadają ogródki na terenie zewnętrznym.

PKN Orlen szuka dostawcy gotowych dań obiadowych na wynos, stanowiących ofertę w koncepcie Stop Cafe na jego stacjach paliwowych. Odpowiedzi na ogłoszone przez płocki koncern zapytanie ofertowe można składać do 22 maja – wynika z danych zawartych w ogłoszonym przez spółkę postępowaniu.

W poniedziałek wicepremier, minister rozwoju Jadwiga Emilewicz zapowiedziała, że w tym tygodniu zostaną opublikowane wytyczne dla branż, które mają być odmrożone w drugiej połowie maja, czyli m.in. dla restauracji

W piątek 8 maja o godzinie 16:00 na ulice Warszawy ponownie wyszli przedsiębiorcy. Protestowali przeciwko zapisom tarczy antykryzysowej i domagali się pomocy i przyspieszenia decyzji o odmrożeniu gospodarki.

2 czerwca poznańska restauracja Concordia Taste inicjuje spotkanie warsztatowe, podczas którego wspólnie z różnymi przedstawicieli branży chce wypracować standardy działania w obecnej sytuacji. Restauratorzy to grupa, która szczególnie dotkliwie odczuwa skutki społeczne Covid-19. Przez długie tygodnie lokale były zamknięte, a po otwarciu trzeba było w nich przestrzegać surowych reguł. Ograniczenia wkrótce zostaną zniesione, jednak goście nie odwiedzają już restauracji tak chętnie, jak przed pandemią. Jak sobie radzić w tej sytuacji?

Oregano and Wine powstała z myślą o osobach, które poszukują niepowtarzalnych, zapadających w pamięć smaków serwowanych w wyjątkowych, loftowych wnętrzach. To zaprojektowana ze smakiem restauracja do niedawna dostępna tylko dla gości targów poznańskich, która od soboty będzie otwarta dla wszystkich.

McDonald’s stale analizuje oczekiwania i opinie gości. Zmiany w sposobie przygotowania klasycznej oferty to odpowiedź na potrzeby konsumentów, którzy poszukują jeszcze intensywniejszych doznań smakowych. Polska jest trzecim rynkiem na świecie, po Australii i Kanadzie, który wprowadził nowy proces przygotowania burgerów.

Najpopularniejsze