Colors: Purple Color

18 czerwca. dziewięć dwuosobowych drużyn młodych adeptów sztuki kulinarnej ze szkół gastronomicznych walczyło w II edycji Ogólnopolskiego konkursu o Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Drobiowego.

Konkurs Kulinarny Czas na rybę! organizowany jest od 2018 r. Organizatorem konkursu jest Rybacka Lokalna Grupa Działania Opolszczyzna (RLGD Opolszczyzna) - stowarzyszenie zrzeszające hodowców lokalnych ryb, gminy, na których terenie prowadzona jest gospodarka rybacka, przedsiębiorstwa, organizacje pozarządowe oraz osoby fizyczne - sympatyków zdrowego jedzenia, w tym przede wszystkim lokalnych ryb.

1. edycja konkursu kulinarnego Smaki Galicji odbędzie się w Gorajcu (gmina Cieszanów) 14 lipca. Zwycięzca konkursu nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

W lipcu poznamy pierwszego ARCHIMAGIRUSAShow Gallery

Już za kilka tygodni po raz pierwszy odbędzie się konkurs kulinarny, w którym tak samo ważne jak smak potraw będą przebieg procesu ich tworzenia oraz skuteczność zarządzania zespołem przez lidera drużyny. Organizatorzy od roku intensywnie pracują nad wydarzeniem, które ma stanowić nową jakość na rodzimym rynku wydarzeń tego typu. Patrząc na przygotowania wygląda na to, że cel zostanie w 100% osiągnięty. Także Zamek Gniew zmienił się imponująco w oczekiwaniu na to niezwykłe wydarzenie.

Aleja sławy polskiej edycji konkursu barmańskiego World Class liczy już pięć gwiazd. Do tej pory dominację w krajowych finałach utrzymywali barmani ze stolicy. W jubileuszowym rozdaniu, po raz pierwszy w historii, tytuł Barmana Roku World Class Poland zdobył reprezentant Krakowa – Maciej Mazur. Zwycięzca wyjedzie na światowe finały w Szkocji.

Kalendarium

Najpopularniejsze