Colors: Purple Color

Bardzo cieszę się z powodu ponownego otwarcia lokali gastronomicznych. Nie spodziewałem się, że goście będą mogli przebywać również wewnątrz – przyznaje w rozmowie z „Poradnikiem Restauratora” Marcin Budynek, właściciel i szef kuchni restauracji Tawerna Fisza Concept by Marcin Budynek w Augustowie.

Gastronomia jest jedną z branż najbardziej poszkodowanych wskutek pandemii. Restauratorzy podkreślają, że w ciągu minionych dwóch miesięcy wypracowali wysokie standardy i procedury, które pozwolą im bezpiecznie obsługiwać klientów po wznowieniu działalności.

Przed nami trzeci, przedostatni etap znoszenia ograniczeń związanych z koronawirusem. Od poniedziałku 18 maja otwarte będą lokale gastronomiczne. Publikujemy szczegółowe wytyczne dla branży.

Federacja Przedsiębiorców Polskich ogłasza konkurs na firmę najlepiej przygotowaną do prowadzenia działalności w obliczu zagrożenia pandemią, przy jednoczesnym zapewnieniu skutecznej ochrony dla pracowników i klientów. Wyróżnione przedsiębiorstwa otrzymają tytuł „Strefa Bezpieczna od COVID-19”.

Gastronomiczna spółka Sfinks Polska, właściciel sieci restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia Warki i WOOK, z myślą o służbie zdrowia w dobie epidemii uruchomiła specjalną akcję pod hasłem #ObiadDlaLekarza.

Najpopularniejsze