Colors: Purple Color

O 20% spadła latem tego roku we Włoszech konsumpcja lodów, co jest konsekwencją pandemii i nieobecności zagranicznych turystów. Kryzys rozpuścił także lody - podkreśla się w analizie sytuacji branży notującej obroty ponad 4 mld euro rocznie.

W ramach programu YOCUTA (Young Culinary Talents) i akcji Global Youth Initiative Nestlé  Professional stworzyło filmik instruktażowy wraz z zestawem materiałów dla szefów kuchni i kucharzy, który zawiera wskazówki, jak odpowiednio przygotować swoje Curriculum Vitae, rady dotyczące rozmowy kwalifikacyjnej oraz budowania profilu na LinkedIn wraz z dokumentem zawierającym podstawowe obowiązki szefa kuchni na stanowisku pracy.

Pandemia zmieniła urlopowe plany Polaków. Rok temu za granicę wyjechało aż 9 mln osób, w tym roku wielu z nas zostaje w kraju - informuje Rzeczpospolita w artykule "Wakacje z wieloma niewiadomymi".

Sieć najzieleńszych restauracji wchodzi do Wrocławia. ORZO people-music-nature, do tej pory obecne w Krakowie, Poznaniu i Warszawie, w lipcu obsłuży pierwszych gości przy placu Nowy Targ 28 we Wrocławiu.

Planowane na 20 lipca pełne otwarcie pubów w Irlandii może zostać przełożone na późniejszy termin w związku z tłumami ludzi, które w miniony weekend wyszły na ulice Dublina - ostrzegł w poniedziałek (6 lipca) premier tego kraju Micheal Martin.

Z informacji przedstawionej przez GUS wynika, że w maju ogólna liczba turystów była niższa – o 88,1% – w porównaniu do analogicznego okresu rok temu. Mimo odmrożenia restrykcji związanych z pobytem w obiektach noclegowych, cześć z nich, m.in. hotele, nie podjęła swojej działalności w maju i planuje przyjmowanie turystów w późniejszych miesiącach.

7 lipca obchodzimy światowy dzień czekolady. Można ją znaleźć w karcie dań prawie każdej restauracji. Wykorzystywana jest do podniesienia smaku mięs, zup czy ziemniaków. Po prostu wszystkiego. A jako dodatek do deserów stała się nieomal nieodzownym elementem dobrego menu.

Najpopularniejsze