Colors: Purple Color

Miejsce: Folwarku Łochów pod Warszawą
Organizator: Dajar Horeca
DineART – impresjonizm, kubizm, pop art, sztuka, emocje… Rusza nowy projekt, który wprost łączy sztukę z estetyką użytkową: unikalny, pionierski koncept opisujący doświadczenie i doznania wokół stołu, o których decyduje więcej elementów niż tylko samo danie. Mecenasem projektu jest firma Dajar. Inauguracja odbędzie się już 5 września w Folwarku Łochów pod Warszawą, gdzie spotka się ponad 200 przedstawicieli polskiej sceny gastronomicznej.

Miejsce: Poznań
Organizator: Chefs Culinar
26-27 września w Hali Widowiskowo-Sportowej „Arena” odbędą się 5. targi organizowane przez Chefs Culinar. Bezpośrednie rozmowy z producentami, degustacje artykułów oferowanych w szerokim asortymencie firmy, to tylko niektóre z atrakcji przygotowanych dla zaproszonych gości.

Miejsce: Poznań
Organizator: Fundacja Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku
Na dwunasty Ogólnopolski Festiwalu Dobrego Smaku zapraszamy do Poznania w dniach 15-19 sierpnia 2018, w długi sierpniowy weekend.

Miejsce: Kraków
Organizator: Targi w Krakowie
26. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®, 17. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® oraz 16. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO® odbędą się w terminie 07-09 listopada w Krakowie.

Miejsce: Poznań
Organizator: Marcin Kaczmarek-Pielin i Joanna Pielin-Kaczmarek
12 sierpnia już po raz szesnasty zapraszamy wszystkich o wielkich sercach chcących wesprzeć bezdomniaki w schronisku, na imprezę kulinarno-charytatywną z udziałem najlepszych szefów kuchni z całego kraju czyli Master Chefs 4 Dogs.

Miejsce: Narol
Organizator: Województwo Podkarpackie, Miasto i Gmina Narol oraz Gminny Ośrodek Kultury w Narolu
14 lipca w Narolu, w ramach 19. Jarmarku Galicyjskiego - Smaki Roztocza, odbędzie się 5. edycja konkursu kulinarnego Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro. Konkurs w kategorii kucharze profesjonalni nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski 2018.

Miejsce: cała Polska
Organizator: Landbrand
Noc Restauracji zmienia formułę i staje się formatem ogólnopolskim. 6-8 lipca w autorskich restauracjach w całym kraju szefowie kuchni podawać będą własne interpretacje polskich smaków.

Miejsce: Ustroń
Organizator: Leszek Makulski i Jan Sztefek
13. edycja Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny odbędzie się 11 sierpnia w studio kulinarnym RM Gastro w Ustroniu. Zwycięzca konkursu nominowany jest do finału Kulinarnego Pucharu Polski, który odbędzie się 2-3 październik w Poznaniu.

Najpopularniejsze