Colors: Purple Color

We Włoszech otwartych zostało 70% lokali gastronomicznych - taki bilans przedstawiła krajowa Izba Handlu we wtorek, czyli w drugim dniu fazy odmrożenia biznesu po ponad dwóch miesiącach przerwy z powodu pandemii.

Od 18 maja McDonald’s stopniowo otwiera swoje restauracje. Zgodnie z wytycznymi Głównego Inspektoratu Sanitarnego i doświadczeniami marki na innych rynkach, McDonald’s wypracował dodatkowe standardy bezpieczeństwa. Wszystko po to, aby goście i pracownicy restauracji byli bezpieczni.

Unia Europejska powinna zrobić wszystko co w jej mocy, żeby chronić przedsiębiorstwa turystyczne, przedstawiając całościową strategię wyjścia z pandemii dla branży w Europie – przyznaje Manfred Weber, przewodniczący grupy Europejskiej Partii Ludowej, największej frakcji w Parlamencie Europejskim.

Już w lutym zaczęto odwoływać imprezy targowe w całej Europie. Od dwóch miesięcy branża stoi. Związane z nią firmy mają praktycznie takie same szanse uzyskania pomocy jak przedstawiciele innych działów gospodarki, mniej dotkniętych skutkami pandemii lub mających możliwość przynajmniej częściowej aktywności poprzez pracę zdalną. – Chcielibyśmy prosić rząd o potraktowanie branży targowej jako specjalnej branży – apelują przedsiębiorcy.

Choć dwa miesiące zamknięcia, oszczędniejszy tryb życia klientów i dodatkowe wydatki na reżim sanitarny zrobią z pewnością swoje, restauratorzy mają wreszcie poczucie, że czas bezczynności się skończył. To oni jako jedni z pierwszych doświadczyli konsekwencji wynikających z ograniczeń wprowadzonych, aby walczyć z koronawirusem.

OSSKiC złożyło po raz pierwszy ofertę organizacji Kongresu WorldChefs w Poznaniu w 2024 r. Pretendentami do organizacji tego wydarzenia są także przedstawiciele Singapuru, Walii i Holandii.

Najpopularniejsze