Colors: Purple Color

Miejsce: Wrocław
Organizator: Haston City Hotel, Komisja Gastronomiczna Polish Prestige Hotels, przy merytorycznym wsparciu KSK
26 października w Haston Congress Center we Wrocławiu odbędzie się po raz szósty ogólnopolski konkurs Kulinarny Rajd Mistrzów. Konkurs ten jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

Miejsce: Gniewino
Organizator: Lisewski Dwór, Sławomir Miotk i Sebastian Cichy
17-19 września w Lisewskim Dworze koło Gniewina odbędzie się „Grzybobranie”. Jest to spotkanie integracyjne dla szefów kuchni i osób z branży gastronomicznej z całej Polski, na które zapraszają Aleksandra i Marcin Świerk, właściciele Lisewskiego Dworu oraz szefowie kuchni – Sławomir Miotk i Sebastian Cichy.

Miejsce: Warszawa
Organizator: SCM Poland
8 października w Warszawie odbędzie się gala finałowa Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego Monin Cup 2018, podczas której 24 zakwalifikowanych barmanów będzie walczyć o główną nagrodę, którą jest wyjazd w grudniu do Paryża na globalny finał jako reprezentant Polski.

Miejsce: Poznań
Organizator: Międzynarodowe Targi Poznańskie
Najnowsze trendy w gastronomii, kulinarne inspiracje i 18. już edycja Kulinarnego Pucharu Polski. Tak zapowiada się kolejne poznańskie spotkanie sektora gastronomiczno-hotelarskiego na targach Polagra Gastro i Invest Hotel, które w tym roku odbędzie się w dniach 1-4 października.

Miejsce: cała Polska
Organizator: Unilever Food Solutions
Każdy, kto chciałby wypromować swoją restaurację, zyskać klientów i wygrać atrakcyjne nagrody może wziąć udział w MakaronoManii, konkursie przygotowanym przez Unilever Food Solutions.

Miejsce: Warszawa
Organizator: Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal, Mateusz Czekierda.
29 września w Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal w Warszawie odbędzie się kolacja charytatywna z Top Chef’ami. 100% dochodu z tego spotkania trafi bezpośrednio do Fundacji Sedeka i przeznaczone zostanie na rehabilitację Michała Szymke, aby mógł ponownie samodzielnie chodzić.

Miejsce: Poznań
Organizator: Unilever Food Solutions
24 października w Poznaniu odbędzie się półfinał 14. edycji konkursu kulinarnego dla uczniów szkół gastronomicznych Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018. Tematem konkursu jest danie główne z indyka z podrobami drobiowymi i dowolnym produktem Knorr Professional.

Miejsce: Rytro
Organizator: Eventic
26 października w Rytrze w Willi Poprad podczas gali kończącej 8. edycję akcji odbędzie się oficjalne wręczenie nagród Poland 100 Best Restaurants 2018. Nagrody będą przyznawane w kategorii najlepsza restauracja w Polsce oraz najlepsza karczma w Polsce w trzech grupach: Award of Excellence – jeden widelec, Best of Award of Excellence – 2 widelce oraz Grand Award – 3 widelce.

Najpopularniejsze