Colors: Purple Color

Od 1 sierpnia w restauracji IKEA klopsiki w całkowicie roślinnej wersji. Podawane będą z puree ziemniaczanym, groszkiem, roślinnym sosem pieczeniowym i borówką. Nowa wersja nie tylko wygląda jak mięso, ale i smakuje jak mięso.

17 lipca kultowe burgery Pasibusa dostępne będą w Centrum Galaxy w Szczecinie. Lokal będzie wyróżniał się wystrojem nawiązującym do miasta i klimatu tamtejszej stoczni. To już 9. restauracja stworzona we współpracy ze spółką Helios i zarazem 26. lokal marki w Polsce.

Pandemia COVID-19 zatrzymała na kilka miesięcy dynamiczny rozwój polskiej branży restauracyjnej. Wraz z początkiem kwarantanny 67 proc. firm i lokali całkowicie wstrzymało działalność, a 32 proc. pracowało w ograniczonym zakresie. W tej bezprecedensowej sytuacji „być albo nie być” lokali stało się zależne od szybkiej reakcji i znalezienia nowych sposobów na sprzedaż. Rozkwitło serwowanie dań na wynos – a wraz z nim rozwinął się rynek zamówień online.

Sejm przyjął ustawę o bonie turystycznym. 500 zł dostaną rodziny na każde dziecko do 18 roku życia. Będzie można je przeznaczyć na opłacenie pobytu w hotelu, pensjonacie, gospodarstwie agroturystycznym lub kolonii. Posłowie odrzucili poprawkę Senatu, według której bon miał trafić również do emerytów i rencistów.

Szeroki asortyment najwyższej jakości produktów, rozbudowana flota samochodów dostawczych, nowoczesne rozwiązania oraz stałe wspieranie i rozwijanie branży gastronomicznej to filary działalności Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros Cash & Carry. Szczególne podejście do klientów zaowocowało, przyznaną po raz kolejny nagrodą Laur Klienta w kategorii Dystrybutorzy z segmentu HoReCa. Ponadto firma została wyróżniona Grand Prix 2020, które przyznawane jest tylko markom nagrodzonym Laurem Klienta trzeci raz z rzędu.

Poznańska restauracja Concordia Taste zmieniła się właśnie w Bistro Taste. To odpowiedź na sytuację wywołaną pandemią Covid-19 i nowe oczekiwania gości.

Najpopularniejsze